Persoonlijke verhalen

Vriendin 26: Joyce’ man wil altijd mensen om zich heen

Ze heeft niets tegen haar schoonouders. Maar Joyce (39) baalt er enorm van dat haar man ze ook dit jaar weer mee op vakantie heeft gevraagd.

'Nee hè, niet wéér op vakantie met mijn schoonfamilie..' 

“Iedereen die mijn man Jos voor het eerst ontmoet, is lyrisch: wat een leuke, joviale man! Dat is ook zo. Jos lacht altijd, is super aardig en geeft je meteen het gevoel je beste maat te zijn. Hij is ook een heel leuke vriend. In de kroeg geeft hij de meeste rondjes en als je hem nodig hebt, al is het midden in de nacht, staat hij voor je klaar. Onze halve huisraad leent hij uit en als het moet, komt hij de gewenste spullen zelf nog brengen ook en helpt meteen mee klussen.

Ik ben echt op zijn vriendelijke, vrolijke karakter gevallen. Het is geen dag saai met Jos en ik ken hem niet chagrijnig. Maar tegelijkertijd is dat uitbundige van Jos ook dat wat me de laatste jaren flink is gaan storen. Ik kan me geen weekend herinneren zonder een gezellige kaasfondue-avond, barbecuemiddag of zondagse koffievisite. Ik kook standaard voor zes personen en de koffie gaat er thuis in liters doorheen. Doordat Jos zich altijd omringt met andere mensen, blijft er weinig privétijd over voor mij en onze kinderen.

Het ergste is dat het niet ophoudt bij onze vrije avonden of weekenden en dat hij zelfs op onze vakanties nog mensen meevraagt. We hebben op drie dagen Berlijn na – onze huwelijksreis in 1998 – nog geen vakantie of weekendje weg met z’n tweeën of ons eigen gezin gevierd. Voor ik het weet, heeft Jos al geregeld dat de buren, mijn broer en schoonzus of goede vrienden meegaan.

Deze zomer zouden we eindelijk met z’n viertjes voor de eerste keer alléén naar onze vaste staanplaats op de camping in Italië gaan, maar tot mijn ontzetting heeft Jos afgelopen weekend mijn schoonouders uitgenodigd ons te vergezellen! We waren bij hen op bezoek en ik stikte bijna in mijn Bossche bol toen hij voorstelde hun caravan naast die van ons te stallen, en mijn schoonouders daarop dankbaar ‘ja’ zeiden. Ik keek Jos nog vernietigend aan, maar hij pikte het signaal niet op. ‘Plek zat en hoe meer zielen, hoe meer vreugd!’ riep hij nog uitgelaten. Er zat dus niets anders op dan enthousiast mee te lachen, terwijl ik ondertussen alleen maar dacht: o nee, niet wéér! Daar gaat onze gezinsvakantie.”

Lees het hele verhaal van Joyce in Vriendin 26, morgen in de winkels!

Zijn jij en je man net als Joyce en Jos ook tegen- polen? Mail jouw verhaal naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Instagram