Persoonlijke verhalen

Susan werd twee maanden na de dood van haar man weer verliefd

Vorig jaar overleed Nick (32), de man van Susan (30), door een noodlottig ongeval. Kort daarop viel ze voor een goede vriend van hem. “Ik schrok daar enorm van, het was zo onverwacht.”

Susan: “Nick en ik zijn jong getrouwd, ik was zeventien toen ik hem leerde kennen en vier jaar later gaven we elkaar het jawoord. Ik had het al snel over kinderen. Nick was daar wat minder mee bezig. Hij was druk met zijn werk bij Defensie en vond dat het best nog even kon wachten allemaal. Uiteindelijk was ik 27 toen ik beviel van Jay. Alles klopte: we hadden een fijn huis, ik had een leuke baan, Nick was net begonnen aan zijn nieuwe baan én we hadden een prachtig kind. En toen werd er op een maandag in het voorjaar van 2016 aangebeld. Ik had net met Jay boodschappen gedaan, het was half één. Er stonden twee politieagenten voor de deur die me vertelden dat Nick een ongeluk had gekregen op zijn werk en direct aan de gevolgen was overleden. ‘Je maakt een geintje’, was mijn eerste reactie. Het was zo onwerkelijk. Ik zag ons leven samen aan me voorbijflitsen. Alles wat we samen hadden gedeeld en alles wat we nog wilden doen in de toekomst. We hadden het zo goed samen. Hoe kon dit nou gebeuren?”

'Ik was nog aan het rouwen, waarom kreeg ik dan gevoelens voor deze man?'

Mooi afscheid
“Na het ongeluk werd Nick in een kist thuisgebracht door collega’s van Defensie. Jaren eerder hadden zij hem opgeleid en ze vroegen of ze Nick naar zijn laatste rustplaats mochten dragen. Dat vond ik een mooi idee, maar dan wel met zes oud-collega’s. Een van die zes was Richard, Nicks buddy tijdens de opleiding. Ze waren goede vrienden geweest, maar het contact was in de loop der jaren verwaterd. Ik had hem maar één keer ontmoet, toen Nick en ik trouwden, maar herinnerde me van Nicks verhalen nog wel hoe close ze ooit waren. De begrafenis was verdrietig, maar ook heel mooi. Na afloop vroeg Richard of hij, als de ergste drukte achter de rug was, bij me langs mocht komen om te checken hoe het ging. Je belooft bij Defensie namelijk niet alleen voor elkaar te zorgen tijdens het werk, je zorgt ook voor de familie van je buddy, mocht er iets gebeuren. Ik antwoordde dat ik dat fijn zou vinden. Twee maanden later stond hij op de stoep met een bos bloemen. Het ging op dat moment best goed met me. Ik leek over een oerkracht te beschikken, wat me enorm verbaasde. Ik was in de rouw, maar positief en helder van geest. Ik had veel verdriet, maar tegelijkertijd de power om er te zijn voor Jay.”

Helemaal van slag
“Richard en ik kletsten wat en al snel ging hij in de tuin spelen met Jay. Terwijl ik wat te drinken inschonk, keek ik naar de twee mannen in mijn tuin en merkte ik dat ik er verliefde kriebels van kreeg. Er flitsten toekomstbeelden door mijn hoofd, samen met die leuke man die daar met mijn zoontje met waterballonnen bezig was. Ik schrok er enorm van, het was zo onverwacht. Die nacht heb ik niet goed geslapen. Richard bleef maar door mijn hoofd spoken. Een paar dagen later kreeg ik een berichtje van hem. We appten wat over en weer en toen bleek dat ook hij slecht sliep na zijn bezoekje aan mij. Hij was er net zo door van slag als ik – het was absoluut niet zijn bedoeling om gevoelens te ontwikkelen voor de weduwe van zijn buddy.

Lees het hele verhaal in Vriendin 35. Meepraten op ons forum? Dat kan hier

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram