Stefanie (1)

Stefanie: ‘Alles voor ons pechkatje’

De oudste kinderen zijn uitgevlogen, maar we wonen thuis toch nog met z’n zessen: mijn partner, jongste dochter, twee cavia’s, een kat en ik.

Ik ben gek op de grappige knaagdiertjes, maar moet toegeven dat de band met onze kater intenser is. Hij is meer bij ons betrokken en gaat verder lekker zijn gang. Tenminste, voor zover zijn gestel dat toelaat. Hij lijdt al een paar jaar aan artrose. Daar krijgt hij medicatie voor die tot voor kort goed hielp.

Boeddha

‘Hinkepoot hij nu weer een beetje?’ vraag ik mij hardop af. Ik hoop op een ontkennend antwoord, maar de andere gezinsleden zien het ook, behalve de cavia’s. Die zijn niet in de kat geïnteresseerd en visa versa.
Ik ga met Boeddha naar de dierenarts. De arts zet onze kater op de grond om zijn loopje te beoordelen. Boeddha sluipt als the pink panter langs de muren van de behandelkamer. Geen artroseklachten waarneembaar. Gelukkig kan ik een filmpje laten zien, waarop Boeddha mank naar mij toe loopt. Ook observeert de dierenarts röntgenfoto’s uit 2019 en bevoelt de kattenpootjes. Hij geeft nog geen sterkere pijnstilling. Naast de pijnstiller en ontstekingsremmer die Boeddha al krijgt, schrijft hij een supplement voor dat het kraakbeen ondersteunt.

Pijn

Artrose gaat niet over en zal uiteindelijk verslechteren. Boeddha wordt in augustus al 15 jaar. Ik zit over hem in. De dierenarts is best optimistisch, maar waarschuwt wel: ‘Uiteindelijk kan hij meer pijn gaan ervaren. Dan zal je misschien een knoop moeten doorhakken.’ Ik weet waarover hij het heeft en hoop dat wij die beslissing niet hoeven te maken, maar de natuur dat in een verre toekomst, vredig en zonder leed, voor ons doet.

Pechkatje

We zijn gek op Boeddha, die we op zijn 5e uit het asiel hebben gehaald. Wel is hij een pechkatje. Hij heeft vaak blaasontsteking, niergruis en abcessen gehad en lijdt dus aan artrose. Ook is zijn staart 6 jaar geleden geamputeerd. Die kwalen en de gebroken staart hebben veel geld gekost. Het speciale voer voor de urinewegen is ook prijzig. Voor het simpele dierenartsconsult plus de medicatie was ik 124,30 euro kwijt. De medicatie kunnen we alleen bij de dierenarts kopen. Het speciale voer schaf ik online goedkoper aan, maar het blijft geld kosten. We hebben het graag voor Boeddha over. Alles voor zijn welbevinden. Liefde draait niet om geld, maar als het om liefde voor ons pechkatje gaat, is het wel belangrijk.

Lees ook: ‘Mijn brein trapt er met open ogen in’

Over Stefanie

Stefanie (48) adopteerde de kinderen van haar vriend. Elf jaar geleden kregen zij en haar partner samen nog een dochter. De adoptiekinderen zijn intussen uitgevlogen. Er is zowel intens als afstandelijk contact met de kinderen die het ouderlijk huis hebben verlaten, maar de verbinding met hen blijft hoe dan ook bestaan. Thuis zorgt de jongste telg voor gelukkige en knusse momenten. Na jaren worstelen gaat Stefanie steeds beter om met de balans tussen geluk en verdriet. Lees alle blogs van Stefanie op Vriendin.nl/stefanie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.