Stefanie (1)

Stefanie: ‘Ik vind het eng. Stel dat er een bakje losschiet!’

Er zijn veel jongeren en ouders met kinderen. Ik ben met twee van mijn mooie meiden. Er verschijnt direct een lach op hun gezicht en ze hebben een drive om sneller te lopen. Het is kermis!

Adriana wil overal in. Ik ben blij dat Faith mee is, dan hoef ik mij niet misselijk te draaien.
Eerst maar eens een rondje lopen en blikgooien, altijd prijs! ‘Aan het eind krijgen jullie een suikerspin,’ beloof ik.
Enorme drukte, blikgooien, zoete geuren, slechte muziek en lachende mensen: echte ouderwetse gezelligheid, denk ik nog. Totdat we bij de eerste attractie komen en ik 5 euro per persoon moet betalen. Ik schrik me rot, maar blijf glimlachen om de pret niet te bederven.

Meer dan 50 euro

Adriana en Faith vliegen in een bakje door de lucht, hoger en hoger.
‘Waar zullen we nu in?’ vraagt Adriana, als ze weer op de grond staat. Het wordt de breakdance. Deze echte sick maker (weer ik uit ervaring) kost ‘slechts’ 4 euro per persoon.
Het plein staat vol attracties. Als we in dit tempo doorgaan, ben ik binnen een uur meer dan 50 euro kwijt! Maar gelukkig heeft Faith ook gepind. ‘Ik betaal nu wel’, zegt ze uit zichzelf. Dat is netjes. Ook al is ze 26 jaar, ik heb als moeder nog altijd het idee dat ik voor mijn kinderen moet zorgen. Maar dat kunnen volwassen kinderen natuurlijk best zelf.

De gevreesde Bomber is aan de beurt – ook weer een dure jongen. Aan beide kanten van de 52 meter lange arm zit een bakje. De immense arm gaat razendsnel rond. Ik zie af en toe mijn eigen kinderen niet eens meer en weet niet of ze rechtop zitten of op de kop hangen. Zelfs met beide benen op de grond, vind ik het eng. Stel dat er een bakje losschiet! Mijn dochters zitten lachend in het gevaarte. Ondanks mijn angst, geniet ik van hun uitgelatenheid.

Nagenieten met een lege portemonnee

De enige attractie waar ik met Adriana in ga, is het spookhuis. Het is voor 3,50 euro de goedkoopste attractie, maar dan heb je ook echt niets. Al vindt Adriana het blijkbaar wel leuk en vertelt vrolijk aan haar grote zus wat ze allemaal heeft gezien.
De meiden plukken van een suikerspin. We horen gegil uit de Bomber, zien lachende mensen en ruiken zoete geuren. Nagenieten met een lege portemonnee. Maar kermisexploitanten hebben door corona twee slechte jaren gehad. Bovendien zal de huur van het plein hoog zijn. Het was de moeite waard. Ouderwetse gezelligheid met moderne prijzen!

Lees ook: ”Vertel je weer over de kozijnenfabriek?’ vraagt mijn jongste dochter’

Over Stefanie

Stefanie (48) adopteerde de kinderen van haar vriend. Elf jaar geleden kregen zij en haar partner samen nog een dochter. De adoptiekinderen zijn intussen uitgevlogen. Er is zowel intens als afstandelijk contact met de kinderen die het ouderlijk huis hebben verlaten, maar de verbinding met hen blijft hoe dan ook bestaan. Thuis zorgt de jongste telg voor gelukkige en knusse momenten. Na jaren worstelen gaat Stefanie steeds beter om met de balans tussen geluk en verdriet. Lees alle blogs van Stefanie op Vriendin.nl/stefanie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.