Stefanie (1)

Stefanie: ‘Oeps, een inschattingsfoutje. Het hoeft natuurlijk niet’

Vanmiddag heb ik even geen zin om iets creatiefs, actiefs of educatiefs te doen. Ik mag dan wel vakantie hebben, maar heb vanmorgen toch als een malle het huis gepoetst. Ik wil na de lunch gewoon even zitten en mijn dochter daarin meetrekken.

Op de box van onze internet provider staat Dirty Dancing al een tijdje klaar. Die kwam laatst op tv voorbij. Ik weet nog dat ik met mijn vriendin naar de bioscoop ging om deze film te zien. De zaal was afgeladen. Zo’n heerlijk zomerverhaal met Patrick Swayze. Veel jonge meiden vonden die film leuk. Ik zit me al te verkneuteren om er met mijn jongste dochter naar te kijken.

Dirty Dancing

‘Sanne komt straks,’ deelt mijn dochter tijdens het middageten mee. ‘Gezellig, weet je ook hoe laat?’ vraag ik. ‘Niet precies. Ze gaat eerst shoppen met haar moeder.’
Yes, mijn plannetje kan dus toch doorgaan. In ieder geval gedeeltelijk. Als Sanne komt, zetten we de film wel op stop. Tenzij ze mee wil kijken natuurlijk. Vindt zij vast ook leuk, bedenk ik mij vrolijk, dus ik stel voor: ‘Ik heb een leuke film. Die heb ik vroeger met Krista in de bioscoop gezien. Zullen wij hem samen kijken?’
Ik ga er al vanuit dat mijn kind ‘ja’ zal zeggen. Ze houdt van films. Op zaterdagavond streamen we er vaak één. Daar heeft ze dan van te voren al zin in. Dirty Dancing vindt ze vast ook geweldig. Maar als ik naar haar gezicht kijk, ben ik daar ineens niet meer zo zeker van. ‘Ik weet niet of ik zin heb om naar zo’n oude film te kijken,’ antwoordt ze met een verontschuldigend lachje.
Oeps, een inschattingsfoutje. ‘Het hoeft natuurlijk niet,’ zeg ik met ingehouden teleurstelling.

Henry Danger

In plaats van Dirty Dancing kijken we naar een heleboel afleveringen van Henry Danger. Ze gaan maar achter elkaar door. Deze serie is ook niet echt nieuw. Het laatste seizoen dateert uit 2020, maar Dirty Dancing komt uit 1987, 35 jaar oud! Jeetje, het is of ik gisteren in de bios zat. Het scherp naar voren kunnen halen van jeugdherinneringen is vast een teken van ouderdom. Ik voel me dan ook oud, maar houd me stil en kijk hoe Kid Danger en Captain Man op hilarische wijze de stad proberen te redden.
Het vriendinnetje van mijn dochter komt binnen. ‘Henry Danger,’ zegt ze enthousiast en komt erbij zitten. Mochten de meiden later kinderen krijgen, dan ben ik benieuwd wat zij van deze jeugdserie zullen vinden.

Lees ook: ‘Waarom bestaat er geen Kinderdag?’

Over Stefanie

Stefanie (48) adopteerde de kinderen van haar vriend. Elf jaar geleden kregen zij en haar partner samen nog een dochter. De adoptiekinderen zijn intussen uitgevlogen. Er is zowel intens als afstandelijk contact met de kinderen die het ouderlijk huis hebben verlaten, maar de verbinding met hen blijft hoe dan ook bestaan. Thuis zorgt de jongste telg voor gelukkige en knusse momenten. Na jaren worstelen gaat Stefanie steeds beter om met de balans tussen geluk en verdriet. Lees alle blogs van Stefanie op Vriendin.nl/stefanie.