Ontwerp Zonder Titel 2022 12 28t135552.136

MAFS-Sonny en Dylan: ‘Als je hebt meegedaan aan MAFS kun je alles aan’

Sonny (29) en Dylan (28) ontmoetten elkaar voor het altaar tijdens het tv-programma Married at First Sight. In tegen­stelling tot de meeste andere MAFS-stellen zijn ze nog altijd ­gelukkig getrouwd!

Vorig jaar, op 1 oktober om precies te zijn, veranderde het leven van Sonny en Dylan in één klap. Op die dag ontmoetten ze elkaar voor het eerst – voor het altaar, én voor de ogen van miljoenen televisiekijkers, die ademloos toekeken hoe ze op elkaar zouden reageren. Vóór die dag zag hun leven er heel anders uit. Sonny: “Ik had een leuk en mooi leven, ik had alles. Behalve de ware. Na twee serieuze relaties was ik al een jaar of twee single. Het werd wel tijd voor een leuke vent naast me.”
“Bij mij was dat ook zo. Ik was vijf jaar single en was veel aan het feesten. Ik had wat minder dat huisje-boompje-beestje. Dat heb ik nu heel erg gevonden”, zegt Dylan, terwijl hij Sonny’s hand vastpakt en hem verliefd aankijkt. Want de twee zijn na die allesbepalende dag in het programma Married at first sight nog altijd samen.

Miljoenen kijkers

Trouwen voor de camera met iemand die je nog maar een paar minuten kent, is ‘best heftig’, vindt Sonny. “Maar ik deed mee omdat ik de liefde hoopte te vinden. Bij mij lukte het niet op de gewone manier. Ik dacht: de experts van Married at first sight hebben er verstand van, laat hen er maar eens naar kijken. Het enige wat ik spannend vond, is of diegene die je tegenover je krijgt, wel serieus is. Maar als je weet dat er elke week bijna twee miljoen mensen naar je kijken, ben je wel serieus, anders word je afgemaakt. Hoewel een andere deelnemer, Arjan, na 24 uur is gestopt met het experiment. Dus het gaat ook weer niet helemaal op.”
Sonny gaf zich op voor MAFS nadat hij het zesde seizoen had gezien. “Toen verscheen er op tv een oproep: ‘Wil jij ook de liefde vinden? Geef je dan nu op!’ Ik was met mijn beste vriendin aan het appen. Zal ik het doen? appte ik. Ze reageerde meteen: Ja, zeker doen jij! Ze bleek ook te kijken, ik had niet eens gezegd wát ik dan zou doen. ’s Avonds appte ze weer, om te vragen of ik me al had aangemeld. Ik wilde eigenlijk net gaan slapen, maar heb me toch opgegeven.”
Bij Dylan ging het anders, vertelt hij: “Mijn moeder had me getagd in een bericht van Married at first sight. Ik dacht: oké, als jij wilt dat ik dit ga doen, prima! Hoe verder ik daarna kwam in de rondes van het programma, hoe serieuzer het voor mij werd. Ik word het tóch niet, dacht ik steeds. Vijfduizend mannen hadden zich opgegeven, dus de kans dat ik zou worden uitgekozen, was erg klein.” Sonny: “Er was tot dan toe altijd maar één homokoppel per seizoen geweest – bij ons seizoen waren het er voor het eerst twee. En hier zitten we! Dat voelt nog steeds zo gek.”

Rode roos

Wat verwachtten de twee eigenlijk toen ze zich hadden opgegeven? Dylan: “Ik had geen verwachtingen. Ik denk dat dat ook het beste recept voor succes is. Als je een beeld van een ideale partner voor je hebt, valt het tegen. Het is net als met winkelen: als je op zoek bent naar een witte jurk met glittersteentjes, zul je zien dat ze alleen maar iets zwarts hebben.”
Zowel Dylan als Sonny vonden het allebei geweldig om mee te doen. Sonny: “Ik heb een waanzinnige tijd gehad. Het is zo bijzonder dat je bij het altaar staat te wachten op je man, met al je dierbaren bij je, en dan komt daar gewoon de liefde van je leven aanlopen. Toen we elkaar zagen, was er meteen chemie. Het voelde alsof we al jaren samen waren.” Dylan: “Ik had Sonny van tevoren een rode roos gestuurd. Als grapje, omdat ik hem anders zogenaamd niet zou herkennen.” Sonny: “Ik dacht nog: sukkel, ik sta daar voor het altaar in mijn eentje, hoe kun je me dan niet herkennen? Dus ik dacht: ik zal jou krijgen met die roos, ik klem ’m tussen mijn lippen.”
Dylan: “Die roos was de ijsbreker. Zo’n moment voor het altaar als je elkaar voor het eerst ziet, kan ongemakkelijk worden. Ga je knuffelen, geef je een hand, of juist een kus? Je kunt het niet van tevoren afspreken.” Sonny: “Maar hij kwam binnen, ik moest lachen, hij moest ook lachen, om die roos, en toen was het ijs gebroken.”
Dylan: “Binnen twintig seconden maakten we precies dezelfde grap. Toen kon het helemaal niet meer stuk.”

Gondelen in Venetië

Sonny: “Daarna hadden we onze huwelijksreis naar Venetië, dat was ook zó romantisch. We hebben daar zo veel leuke dingen gedaan.” Dylan: “Tegen onze coach hadden we gezegd dat we graag wilden gondelen. Wij bedoelden: een beetje mooi wezen in een bootje, met een man achterop die ons rond zou varen. Maar ze hadden voor ons iets anders bedacht, namelijk dat wij zélf gingen gondelen.” Sonny: “Dus wij kregen twee van die peddels in onze handen geduwd, en succes! Eerst heeft Dylan een half uur in zijn eentje gegondeld met een instructrice, toen was ik aan de beurt. Daarna hebben we samen op het open water gegondeld. Dat is een ervaring die ik nooit meer vergeet, haha!”
Dylan: “Je moet duidelijk met z’n tweeën communiceren, maar je kent elkaar net drie dagen. Dus hoe duidelijk kun je tegen elkaar zijn, en hoe goed kun je elkaar begrijpen in drie dagen?” Sonny: “Het was zo moeilijk om dat te doen. Hij stond voorop, ik achterop. Blijkbaar moest ik sturen. Ik was maar aan het peddelen, maar we draaiden maar rondjes. Dylan schreeuwde: ‘Schat, stuur nou!’ en ik riep terug: ‘Nee, jij moet sturen!’ En dat terwijl we op open water zaten, er kwamen bootjes voorbij en die maakten golven, dus die boot ging op en neer.” Dylan: “En je staat op een boot in plaats van dat je erin zit, dat voelt wankel.” Sonny: “Het was vreselijk. Maar we bleven zo rustig naar elkaar toe, dat ik denk dat daardoor alles is ontstaan tussen ons op het gebied van communicatie. Veel koppels gaan de mist in omdat ze niet of niet duidelijk communiceren. Maar wij hebben daar meteen onze vuurdoop gehad.”

Voor het echie

Na hun huwelijksreis begon het echte leven, én het opbouwen van hun relatie. Sonny: “Dat betekende tweeënhalf uur op en neer om elkaar te zien, want Dylan woont in Emmen en ik in Dordrecht. De experts dachten van tevoren dat áls het mis tussen ons zou gaan, het vanwege de afstand zou zijn. Maar als je elkaar echt leuk vindt, doe je niet moeilijk over zo’n afstand, je pakt gewoon de auto of de trein en na tweeënhalf uur ben je er. Als je elkaar echt wilt zien, is dat de moeite waard. En dat wilden wij.” Op 1 oktober dit jaar waren Sonny en Dylan een jaar getrouwd. Sonny: “Toen stond Dylan weer met een rode roos klaar toen we in Zuid-Italië op vakantie waren. Die eerste roos was in alle hectiek kwijt-geraakt na ons huwelijk. Deze roos is achttienhonderd kilometer met ons meegereisd naar Dordrecht. Ik heb ’m gedroogd, hij ligt op een schaal, we doen ’m nooit meer weg. Ik ben er heel blij mee.”

Blik op de toekomst

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor het stel. Sonny: “Binnenkort lanceren we onze eigen kledinglijn. Ons merk heet SOODY, van Sonny en Dylan, waarbij de twee o’s voor twee trouwringen staan. Het wordt een volledige kledinglijn, maar we starten met hoodies.” Behalve echtgenoten zijn Dylan en Sonny dan dus ook zakelijke partners – en dat binnen iets meer dan een jaar.
Sonny: “Het gaat heel goed, dus waarom niet?” Dylan: “Als je hebt meegedaan aan Married at first sight en je overleeft dat, kun je alles aan.” Sonny: “Je wordt in het diepe gegooid en moet je maar zien te redden. We zaten zeven maanden opgesloten met elkaar. Heel Nederland wilde weten of we nog samen waren, maar dat mocht niet bekend worden. Dus we moesten altijd in mijn of zijn huis binnen zitten. Als we een keer gek wilden doen, konden we naar onze moeder of oma, omdat zij er toch al vanaf wisten, want zij waren bij de bruiloft.” Dylan: “We konden niet eens samen naar de supermarkt of de afvalbak.” Sonny: “Dat was best zwaar. Die maanden liepen vanaf augustus tot mei. Daartussen zaten ook alle feestdagen: van Sinterklaas tot Kerst en Oud en Nieuw. Steeds moesten we geheimzinnig doen.” Dylan: “Als we een conflict hadden, konden we niet even weggaan. We waren de hele tijd bij elkaar. Maar zo leerden we elkaar wel goed kennen.”
Sonny: “We konden niet leuk naar het theater, uit eten of andere dingen doen die een stel doet als ze elkaar net leren kennen. Als we gezien werden, sta je in no time op social media en is de verrassing eraf. Mensen zijn nieuwsgierig hoor. Sommigen keken in de supermarkt in mijn mandje om te kijken of ik voor een of twee personen boodschappen had gedaan. Ze stonden zelfs aan de deur of gluurden over de schutting naar binnen. Maar dat is nu gelukkig allemaal voorbij.”
Wat het geheim van hun relatie is? Dylan: “Dat we elkaar respecteren en elkaar de ruimte geven.” Sonny: “Maar elkaar ook altijd steunen. En heel veel knuffelen!” En dan hebben Sonny en Dylan nog een nieuwtje. Sonny: “Vanaf januari gaan we officieel samenwonen in Dordrecht. Vanaf dan is mijn huis óns huis.” Dylan: “En dan gaan we heel oud en gelukkig worden.”

Tekst: Ella Mae Wester
Foto: Ruud Hoornstra
Visagie: Lisette Verhoofstad

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een abonnement op Vriendin.