Sientje: ‘Hoezeer het ook tegen mijn gevoel ingaat, onze meiden gaan tijdelijk uit elkaar’

Iets waar je tegenop ziet als je weet dat er een drieling op komst is: de angst dat iedereen wakker wordt. Dat één van de drie een huilbaby is of slapen gewoon niet haar hobby blijkt te zijn.

Iets waar je tegenop ziet als je weet dat er een drieling op komst is: de angst dat iedereen wakker wordt. Dat één van de drie een huilbaby is of slapen gewoon niet haar hobby blijkt te zijn.

Droom verstoort

Dinsdagnacht 03:00 uur. Ik ben net met een cocktail op een onbewoond eiland beland. Liggend op mijn strandbedje neem ik mijn eerste slok. Een schijf verse ananas hangt te balanceren op mijn glas en in de verte loopt een baywatch rood broekje te shinen. Mijn droom wordt woest verstoord.
Ik hoop dat ik op de achtergrond een tropisch dier hoor, maar in werkelijkheid hoor ik één van onze meiden hard huilen.

Ik schiet meer dan wakker en wrijf een kilo slaap uit mijn ogen. Jos staat blijkbaar nog wel ergens met zijn cocktail in zijn hand. Ik kijk jaloers naar zijn diepe slaap en heb de neiging zijn cocktail af te pakken en hem het huilende geluid te laten horen. Ik weet dat dat niet eerlijk is dus ik hou me in.

Te laat

Beetje jammer dat ik het geluid niet meer kan negeren. Ik hoop nog dat het Janne is die haar knuffel in het donker kwijt is. Ik check de camera van de babyfoon en zie helaas Janne huilend met een knuffel in haar hand rechtop in bed zitten. Het geluid wordt steeds iets minder aangenaam. Met lichte irritatie trek ik mijn badjas aan en sluip richting de slaapkamer van onze meisjes. Onderweg sleep ik met mijn teen nog een verdwaalde wasmand mee.

Ik hoor vanuit de slaapkamer dat inmiddels ook Pip een huilende toon heeft ingezet. Ik ben te laat. Te laat met Janne uit haar bed tillen zodat de rest doorslaapt.
De meiden slapen op één kamer. Dit is een bewuste keuze, al kan ik nu niet begrijpen dat we dit een goed plan vonden. Ze zijn hun hele leven dichtbij elkaar geweest. Ze voelen en horen elkaar waardoor we besloten dit niet te gaan doorbreken.

Meiden uit elkaar

Na onze verbouwing is de derde slaapkamer in gebruik als waskamer ( lees: kantoor) en de tweede slaapkamer zit in de metamorfose. Een kille kamer met verstofte sportattributen en een bult oude kleding. Niet iets wat echt een kinderkamer te noemen valt.

Drie nachten lang krijg ik niet de kans ook maar één slok van mijn cocktail te nemen en is meneer baywatch in geen velden of wegen te bekennen. De maat is vol. Mijn wallen hangen op mijn knieën en Jos loopt erbij alsof hij voor de derde keer opa is geworden. Dit kan zo niet langer. Helaas is het niet mogelijk hierover met de kinderen in gesprek te gaan. Hoezeer het ook tegen mijn gevoel ingaat onze meiden gaan tijdelijk uit elkaar.
Misschien voor een periode maar wie weet voor altijd.

Boven slapen

Janne gaat de komende tijd boven slapen. Om mijn schuldgevoel lichtelijk te verminderen zijn we tijdens de kerstvakantie samen aan de slag gegaan. We hebben een muur behangen en een nieuwe kast in elkaar gezet. Prachtig behang en een hele mooie kast. Het kamertje is prachtig geworden. Goed bezig Sientje!

En Janne…? Oké we wachten nog heel even met je apart leggen want na drie nachten ging het vannacht eindelijk weer beter.

Over Sientje
Sientje blogt iedere week over haar leven als drielingmoeder. Volg Sientje, Tess, Janne en Pip op de voet! Sientje stond vorig jaar met haar verhaal in Vriendin. Na een zwangerschap van 28 weken, werden Tess, Janne en Pip geboren. Ze waren klein, maar dapper. Vooral Pip; zij had het moeilijk en vocht om in leven te blijven. De meisjes lagen zeven weken in een couveuse om aan te sterken. Het was een periode waarin Sientje zich vaak machteloos voelde omdat ze niets voor haar dochters kon doen, maar ook een tijd waarin zij en Jos veel steun van hun omgeving kregen. Jos en Sientje zijn nooit gestopt met hopen en wensen dat hun kinderen alle drie naar huis zouden komen. Toen het eindelijk zover was, durfden ze het geboortekaartje pas te versturen. ‘If you can dream it, you can do it’ staat er in sierlijke letters op het kaartje. Volg drielingmoeder Sientje ook op Instagram.

Lees ook: drielingmoeder Sientje: ‘Niemand heeft me ooit verteld hoe moederliefde voelt. Nu overkomt het mij’