Persoonlijke verhalen

Sat Kirtan: ‘Ik leefde op drie tot zes bananen per dag’

Tuurlijk, diëten is meestal geen pretje. Maar sommigen gaan wel heel ver in hun poging wat kilo’s kwijt te raken.

Sat Kirtan (43): “Bij het bananendieet eet je van de nieuwe tot de volle maan negen bananen per dag. Verder drink je ’s morgens verse jus met wat honing en dat is het. Met dit dieet reset je je lichaam en geef je het een magnesium- en calciumboost. Het is bedoeld om je gewrichten te voeden zodat je je fitter voelt. Eerlijk is eerlijk: ik voelde me die twee weken fit, vol en vooral licht. En dan niet licht in de zin van duizelig.

‘Verder drink je ’s morgens verse jus met wat honing en dat is het’

Lees ook: Anouk: ‘Ik kan soms een beetje doorschieten in het loslaten van Soof’

In principe mag je drie rijpe bananen voor ontbijt, drie als lunch en drie als avondeten, maar dat was voor mij te veel. Ik leefde die dagen op drie tot zes bananen per dag. Daardoor realiseerde ik me hoeveel eten je normaal neemt en hoeveel energie het je lichaam kost om dat allemaal te verwerken. Ik had nu energie over en voelde me heel daadkrachtig.

‘Ik leefde die dagen op drie tot zes bananen per dag’

Bovendien had ik tijd over, want een banaan eet je zo weg. Enige minpuntje: je moet de bananenschil leegschrapen en dat ook opeten, niet echt lekker. Door de banaan in plakjes te snijden en dat pulp ertussen te doen als een taartje was het wel weer goed te doen.”

Lees ook: Dit is handig om te weten als je bloed wil doneren

Lees meer van de rubriek Lezeressen vertellen in Vriendin 37

Reageer op dit artikel