Canva1 2022 11 09t115556.001

Sara is wooninfluencer: ‘Leuk om anderen te inspireren’

Honderden foto’s van je interieur, maar steeds net even anders. Sara (31) weet hoe je dat leuk kunt doen. Ze is naast haar werk bij een makelaarskantoor veel bezig met het fotograferen van haar inrichting thuis. En dat scoort, want op Instagram heeft ze al 86.600 volgers. “Ik realiseer het me niet altijd. Laatst liet een vreemde een leuke inspiratiefoto zien en toen bleek het opeens mijn eigen huis te zijn.”

Sara: “Eigenlijk was het helemaal niet mijn bedoeling om zo groot te worden op Instagram. Ik maakte in februari 2021 gewoon een account aan om vrienden en familie op de hoogte te houden van de verbouwing van onze nieuwbouwwoning en binnen een dag had ik al duizend volgers. De volgende dag kwamen daar nog eens honderd bij. Bizar vond ik het, maar ook erg leuk. Vooral omdat ik wat Instagram betreft echt nog een leek was. Ik deed maar wat en kopieerde hashtags als #verbouwing, #nieuwbouw en #interieur van andere woonaccounts, omdat ik dacht dat dat hoorde. Blijkbaar waren het de juiste woorden, want hoe vaker ik iets postte, hoe meer volgers ik kreeg.”

‘Herkend’ in de winkel

“Nu zit ik al op 86.600 volgers. Iets wat ik me niet altijd realiseer. Laatst stond ik bijvoorbeeld in een grote woonwinkel ergens te kijken toen een oudere vrouw me vroeg of ik haar kon helpen. Ze had op internet iets leuks gezien met bloemen en wilde dat zelf ook maken, maar wist niet zo goed wat ze precies moest kopen. Vervolgens liet ze me een inspiratiefoto zien. Bleek het opeens mijn eigen huis te zijn! Met grote ogen keek ik ernaar. Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen, want de vrouw had duidelijk geen idee dat ik de foto had gemaakt. Hoe kon ze dat ook weten? Ik deel graag mijn interieur, maar liever geen foto’s van mezelf. Op mijn Instagram staan er wel een paar, maar om eerlijk te zijn, houd ik niet van zo van de spotlights, dus voor mij is het altijd een beetje ongemakkelijk om mezelf te laten zien. Toch doe ik dat wel, zodat mijn volgers weten wie ik ben. Maar dat de inspiratiefoto van mij was, zei ik niet tegen de vrouw. Misschien omdat ik ook een beetje verlegen was. Wel hielp ik haar met het kiezen van de bloemen en daarna wenste ik haar nog een fijne dag. Eenmaal thuis moest ik er wel om lachen. Het was duidelijk dat mijn berichtjes in ieder geval goed bekeken werden.”

Alle hoeken van de kamer

“De foto’s die ik post, zijn altijd kiekjes van mijn interieur. Vaak zoom ik hierbij in op een bepaald onderdeel, zoals mijn bank, de keuken of mijn achtertuin. Omdat ik elke hoek inmiddels wel een keer heb gehad, probeer ik door middel van reels (korte video’s met muziek, red.) nog meer nieuwe, leuke invalshoeken te bedenken. Ook deze content trekt veel kijkers en dat vind ik een heel mooi compliment. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en waardeer alle positieve feedback enorm. De vele vragen die ik regelmatig krijg over een meubelstuk of accessoire, beantwoord ik met liefde. Ik vind het erg leuk om anderen te inspireren, dus ik neem altijd de tijd om een vraag te beantwoorden.”

Alle vrije uurtjes

“Meestal ben ik met opruimen, stijlen, fotograferen, filmen en monteren zo’n 25 uur per week bezig. Best veel, omdat ik ook nog 32 uur per week bij een makelaarskantoor werk én twee dochters heb. Gelukkig steunt mijn man me waar hij kan. Zo doen we bijvoorbeeld samen het huishouden en helpt hij me ook weleens met stijlen.
Alle vrije uurtjes die ik heb, gaan naar mijn Instagramaccount en af en toe raak ik daardoor een beetje de balans kwijt. Dan ben ik de hele dag bezig met mijn huis, maar heb ik eigenlijk weinig kunnen ontspannen. Dat wil ik in het nieuwe jaar wel iets beter gaan aanpakken. Momenteel post ik één keer per dag een bericht, maar misschien dat ik over een tijdje nog maar drie keer per week iets post. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.”

Geen vetpot

“Betaalde samenwerkingen doe ik trouwens niet zo vaak. Omdat ik gewoon werk, is dat voor mij geen ‘must’. Alleen merken/producten die ik zelf leuk vind en waarvan ik denk dat mijn volgers er echt iets aan hebben, promoot ik. Meestal levert dat een paar honderd euro op. Niet heel veel dus, maar voor mij prima. Ik zie het vooral als een leuk extraatje.”

Genoeg leuke ideeën

“Hoewel ik eerst vooral als doel had om de 100.000 volgers te halen, vind ik dat -nu ik al aardig die kant op ga- iets minder van belang. Natuurlijk, het is een mooi getal, maar tegelijkertijd wil ik me daar helemaal niet zo op focussen. Ik vind het veel leuker om creatief bezig te zijn en zou me daarom graag verder willen ontwikkelen op het gebied van interieurstyling en alles wat daarbij komt kijken. Maar wat dat dan precies is, weet ik nog niet. Voorlopig blijf ik dus lekker doorgaan met mijn Instagramaccount, want ik heb nog genoeg leuke ideeën!”

Benieuwd naar Sara’s woning? Check hier haar Instagram.

Img 4370

Img 4719

Img 5542

Img 5855

Tekst: Renée Brouwer
Fotograaf: privébezit

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Vriendin.