Opruimcoach Lammy geeft opruimtips

Opruimcoach Lammy: ‘Zo kom je na de vakantie weer in je ritme’

Na de vakantie is het soms lastig om weer in je eigen ritme te komen. Het liefst wil je nog even nagenieten, maar er ligt veel op je te wachten.

Na de vakantie is het soms lastig om weer in je eigen ritme te komen. Het liefst wil je nog even nagenieten, maar er ligt veel op je te wachten.

Eerder gaf ik al tips om relaxed op vakantie te gaan, maar inmiddels is de zomervakantie helaas weer voorbij. Om het einde van de vakantie uit te stellen, laat je de was nog even liggen, wacht je met het opruimen van de vakantiespullen, geniet je nog even van het mooie weer. Maar juist om dat vakantiegevoel vast te houden, is het belangrijk dat je niet de stress ervaart van ‘ik moet nog zoveel’.

5 tips om in je normale ritme te komen

1. Pak je koffers uit zodra je thuiskomt

Haal ze helemaal leeg, gooi alles op een grote hoop en ga vanuit daar opruimen. Was bij was, vakantiespullen bij vakantiespullen, speelgoed bij speelgoed, belangrijke papieren bij belangrijke papieren. Begin bij de was en leg daarna een voor een alles terug op zijn plek.

2. Werk de was zo snel mogelijk weg

Sorteer de was op kleur. Zo zie je gelijk hoeveel wasjes je moet draaien om de achterstand weg te werken. Hup, gelijk de eerste was erin!

Lees ook: Opruimcoach Lammy: ‘Zo maak je een vol hoofd leeg’

3. Zoek de goede mindset

Op vakantie kun je je normale ritme loslaten en de boel de boel laten, maar eenmaal thuis is het voorbij. Het is belangrijk om die rust ook thuis te ervaren en veel mensen voelen dat pas wanneer er regelmaat is. Onthoud dus: vakantie is vakantie en thuis is thuis.

4. Kijk naar de routines die je voor de vakantie had

Past deze routine nog bij jullie of zijn er dingen veranderd? Misschien gaat je kind nu elke dag naar school en moet je voor tussen de middag boterhammen smeren? Pas je routine aan op jullie nieuwe situatie.

5. Doe zoveel mogelijk in de ochtend

Als alle zaken ’s ochtends goed en makkelijk verlopen, ben je de rest van de dag veel flexibeler. Hoe fijn is dat! Routine en ritme zijn misschien saaie termen, maar uiteindelijk heeft iedereen er baat bij.

Over Lammy

Lammy Wolfslag is sinds 2009 professional organizer en eigenaar van Mijn Opruimcoach. Ze helpt mensen die, meestal tijdelijk, het overzicht in het huishouden kwijt zijn. Ze hebben teveel spullen of zijn zo druk dat ze aan het eind van de dag denken: ‘wat heb ik nu eigenlijk gedaan?’. Sinds april dit jaar organiseert Lammy een Opruim Challenge waarbij je dertig dagen lang wordt uitgedaagd om met je huis aan de slag te gaan. Meer informatie vind je op mijnopruimcoach.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen