Nicolette bedacht de Luizenkap: ‘Mijn kinderen waren proefkonijn’

Nicolette bedacht de Luizenkap: ‘Mijn kinderen waren proefkonijn’

Deze week vertellen vier moeders in Vriendin over de goede uitvinding die ze bedachten. Nicolette (46), single en moeder van twee kinderen (17 en 14 jaar) bedacht de Luizenkap. 

Deze week vertellen vier moeders in Vriendin over de goede uitvinding die ze bedachten. Nicolette (46), single en moeder van twee kinderen (17 en 14 jaar) bedacht de Luizenkap.

Dit onderwerp is nu hartstikke actueel, want aanstaande zondag begint het nieuwe seizoen van De Luizenmoeder. Luizen bij kinderen zijn een terugkerend probleem en veel ouders zitten met de handen in het haar, letterlijk. De Luizenkap kan weleens dé oplossing zijn.

Veel frustratie

Nicolette: “Bloedirritant vond ik het, om de haren van mijn kinderen door te spitten op luizen. Het duurde een eeuwigheid en zodra de ellende voorbij was, was het een maand later weer raak. Geen enkele shampoo of crème hielp. Uit frustratie deed ik een paar luizen in eierdopjes en vulde die met azijn, wodka, olie en vissaus: welke zouden overleven? Allemaal, zo bleek, behalve de luizen in olie. Die raakten bewusteloos of gingen dood. Vervolgens maakte ik een elastische zak van de binnenband van een fiets en plaatste die op het hoofd van mijn kinderen, zodat ik de olie in hun haren kon smeren. Nee, ze vonden het niet tof om proefkonijn te zijn, maar lieten me gelukkig mijn gang gaan. Mijn idee bleek te werken: al snel waren mijn kinderen luisvrij.”

De Luizenkap

“Daarna heb ik de Luizenkap ontwikkeld. Met hulp van een vriend die 3D-tekenaar is, heb ik een ontwerp gemaakt en online een fabrikant in Azië gevonden die een prototype kon maken. Na een paar aanpassingen was de Luizenkap naar wens en heb ik hem begin 2017 op de markt gebracht. Er zijn twee versies: één voor jonge kinderen en één voor twaalf jaar en ouder. Er zit een beschrijving bij hoe je de kap op het hoofd van je kind moet zetten en de olie erin giet. Na de behandeling kam je de olie eruit en was je het haar. Negen dagen later doe je alles nog één keer en dan is je kind luisvrij.”

Niet cool

“Wauw, ik kan niet geloven dat het werkt!’ zeggen veel mensen. De wanhoop van ouders herken ik zo goed. Dat ze dankzij mij nu een oplossing hebben, vind ik mooi. Ik ben ondernemer en heb de afgelopen jaren van alles ontwikkeld, van een koeriersdienst door gehandicapten tot een zout-alcoholisch dropdrankje. Mijn kinderen zijn daar trots op. Maar over de Luizenkap praten ze niet graag met hun vrienden, want luizen zijn natuurlijk niet cool. Toch vinden ze het stiekem wel stoer dat ik het met hun hulp bedacht heb. De Luizenkap is online te koop en via apotheken en kapsalons. Sinds kort probeer ik ‘m op de markt te brengen in Europa. Hoe meer ouders ik kan helpen, hoe beter.”

Dit verhaal komt uit Vriendin 6. Daarin lees je ook over de uitvindingen van drie andere vrouwen.

Zo werkt de Luizenkap:

Nieuwe natuurlijke oplossing voor hoofdluizen: De Luizenkap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen