Vrouw

Paula: ‘Moet ik hem verlaten om voor mezelf én een kind te kiezen?’

Paula’s vriend Jelle is altijd duidelijk geweest over zijn kinderwens: twee is genoeg. Eerst accepteerde ze dat, maar nu begint ze toch te twijfelen.

Offer

Paula (38): Jelle was er heel duidelijk over toen we een relatie kregen. Hij wilde geen kinderen meer. Hij had al twee kinderen uit een eerdere relatie en wat hem betreft bleef het daarbij. Ik was tot over mijn oren verliefd en dacht: ik ben 34, heb nu eindelijk de man van mijn dromen gevonden en hoewel ik altijd wél kinderen heb gewild, is dit het offer dat ik moet brengen om met hem samen te zijn.”

Brug te ver

“Veel woorden hebben we er in het begin niet aan geweid. Maar diep van binnen hoopte ik dat hij zou bijdraaien. Ik probeerde mijn kinderwens te vergeten, maar dat lukte op een gegeven moment niet meer. Dus kaartte ik het tóch aan. Ik was toen 36. Jelle was verbaasd dat ik erover begon. Hij was toch duidelijk geweest? Wat hem betreft was het hoofdstuk kinderen echt afgesloten. Hij wilde me alles geven, maar kinderen… dat was voor hem een brug te ver. Vooral ook omdat zijn eigen kinderen – allebei nog geen tien jaar oud – bij hun moeder wonen en hij hen niet het gevoel wil geven dat hij met mij nu een ander gezin begint. Zijn kinderen gaan voor alles.”

Lees ook: Belinda: ‘Ik durf hem niet te zeggen dat ik geen kinderen wil’

Twijfels

“Moet ik nu Jelle verlaten om voor mezelf én een kind te kiezen? Soms denk ik van wel. Op andere momenten schreeuwt mijn hart weer: nee, blijf bij hem! Ik weet nu wat ik heb. Als ik wegga, is alles opnieuw onzeker. Alleen een kind krijgen wil ik eigenlijk niet. En hoe groot is de kans dat ik nu nog een leuke man tegenkom met wie ik wél direct kinderen krijg? Ik maak lijstjes met argumenten voor vertrekken of blijven. Tot op heden wint het lijstje blijven. Ondanks alles hou ik van Jelle. Ik weet wat ik aan hem heb, kan met hem lachen en hij is lief voor me. Ik moet me er misschien maar bij neerleggen dat niet alles in het leven maakbaar is.”

Lees ook: Geeske: ‘Ik gooi al twee maanden stiekem de pil weg’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Michelle de Jong
    Een gedachte die door mijn hoofd schiet is dat je met behulp van een zaaddonor zwanger kan worden. Daarnaast is het een optie om je in pleegzorg te verdiepen. Veel succes!
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen