Persoonlijke verhalen

Opvoedblunder: ‘Ik werd stiekem lid van de chatgroep van mijn dochter’

Sandra (53): “Ik heb altijd gedacht dat mijn dochter me alles zou durven vertellen. Maar ik kwam er op een harde manier achter dat dat niet zo is.”

“Toen ze zeventien was, chatte ze op Hyves. Ze had een conversatie open laten staan, dus ik wist haar nickname. Ik had het gewoon moeten laten gaan, maar in plaats daarvan maakte ik ook een account aan en meldde me aan bij diezelfde chatgroep. De groep bleek onschuldig, ging over allerlei meidendingen. Tot mijn dochter in die chatgroep vertelde dat ze niet ongesteld was geworden en een zwangerschapstest ging halen.”

Lees ook: Opgebiecht: ‘Na mijn scheiding besteedde ik te weinig aandacht aan mijn zoon’ 

Ik was bloednerveus

“Ik schrok natuurlijk enorm, maar kon niks met de informatie. Sterker nog, ik moest thuis doen alsof er niets aan de hand was en zeker geen toespelingen maken. Ik moest me echt verbijten, was bloednerveus dat ze iets zou merken”.

Geleerd van opvoedblunder: ik moest leren loslaten

“Twee dagen later chatte ze dat het loos alarm was. Wat was ik blij! Ik heb me daarna wel meteen uitgeschreven bij die chat, gezegd dat ik voor werk naar Verweggistan ging en daar beperkt internet zou hebben. Ik had mijn lesje wel geleerd en schaam me dood nu ik het weer vertel. Als moeder van een puber moet je niet alles willen weten. Wat mij hielp bij het grote loslaten, was de wetenschap dat we haar goed hebben opgevoed. Ik vertrouwde erop dat ze de juiste keuzes zou maken en naar me toe zou komen als ze echt in nood zat.”

Lees ook: Mirjams man wil geen tweede kind, zij wel

Reageer op dit artikel