Michelle

Michelle werd zwanger door middel van een donor 

Hun vrienden en familie dachten in bezwaren, deze vier vrouwen in mogelijkheden. Dus ondernamen ze tegen alle adviezen in iets groots. Het bleek de beste keuze ooit. Vandaag het verhaal van Michelle.

Zieke man

Michelle (37): “Bart en ik hadden samen net besloten voor een kind te gaan, toen hij slokdarmkanker bleek te hebben. Zijn gezondheid ging snel achteruit. We hebben nog besproken of ik later moeder zou kunnen worden met zijn zaadcellen, maar dat voelde voor hem niet goed. De kanker had zich al door zijn hele lijf verspreid. Niet lang erna overleed hij.”

Spannend gesprek

“Ondanks mijn verdriet kwam mijn kinderwens na een jaar toch weer terug. Omdat ik totaal nog niet toe was aan een nieuwe relatie, besloot ik zwanger te worden door middel van een donor. Pas toen ik alles had uitgedacht en het voor honderd procent zeker wist, heb ik het idee met mijn moeder gedeeld. Ik was best zenuwachtig voor het gesprek en wist dat ik vragen zou krijgen. Tegelijk hoopte ik dat ze blij zou zijn en me zou steunen. Haar eerste reactie was vooral een bezorgde: zou je dat nou wel doen, alleen? Was het wel verstandig op dit moment? Kon ik niet nog even wachten tot ik een nieuwe partner zou hebben? Het was een lang en emotioneel gesprek.”

Lees ook: Michelle droeg een baby voor een homostel

Graag alleen

“Natuurlijk had ik dit zelf ook liever niet alleen gedaan, maar mét Bart. Omdat dat niet meer kon, wilde ik het graag alleen. Toen ik vroeg of ze me ondanks haar twijfels toch wilde helpen bij alles wat komen zou, zei ze volmondig ja en gaf me een dikke knuffel. Ik deelde mijn plan verder alleen met een vriendin. Na de eerste schok was ook zij vooral enthousiast en betrokken.”

Zwanger

“Een half jaar later belde ik mijn moeder op vakantie op om te vertellen dat ze oma werd. Ze schreeuwde het uit van blijdschap. Tijdens de zwangerschap heb ik nog heel vaak ‘Zou je dat nou wel doen?’ te horen gekregen. Maar eigenlijk maakte het me niet uit wat anderen, behalve mijn moeder, van mijn keuze vonden. Ik was eraan toe moeder te worden en was bereid dat op een ‘andere manier’ te doen. Dat maakte mij zo sterk en vastberaden, dat reacties van anderen me niet raakten. Ninthe is een keuze uit liefde. Met z’n tweeën zijn we nu aan een nieuw hoofdstuk begonnen.”

Lees ook: Joëlle ontmoette haar donorvader: ‘Opeens had ik dertig halfbroers en -zussen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen