Canva1 2023 03 16t115814.148

Luna (47) is seksspeeltjestester: ‘Ik heb er al 1300 getest’

Een high class escort, een sporthypnotiseur, een paardenfluisteraar… Verschillende lezeressen vertellen elke week over hun bijzondere beroep. Deze week Luna die seksspeeltjestester is. “Ik heb er in 22 jaar tijd al 1300 getest.”

Je werkt als seksspeeltjestester, wat houdt dat in?

“De naam zegt het al: ik review seksspeeltjes, zoals vibrators en dildo’s. Als er iets nieuws op de markt komt, sturen bedrijven het naar me toe. Ik probeer het speeltje dan uit en schrijf er een stukje over op mijn site. Hierbij vertel ik onder andere hoe het werkt, wat mijn ervaring ermee is en hoeveel het speeltje kost.”

Hoe ben je op dit idee gekomen?

“Het kwam zo op mijn pad. Na mijn studie Media & Informatie Management ging ik schrijven voor verschillende bladen. Vooral over seksualiteit, omdat ik het leuk vind om daarover te praten en te schrijven. Voor Foxy (een soort Playboy, inmiddels bestaat het maandblad niet meer) mocht ik een rubriek maken over seksspeeltjes. Hiervoor testte ik elke maand tien verschillende speeltjes uit, zodat de lezers wisten welke wel en niet goed waren. Ik merkte dat ik steeds meer een expert werd op het gebied van sekstoys. Na een jaar of tien begon ik daarom een eigen reviewsite. Daar kon ik veel meer vertellen over mijn ervaringen met seksspeeltjes.’

En inmiddels doe je dit werk dus al 22 jaar?

“Dat klopt en ik doe het nog steeds met veel plezier. Ik ben overigens niet alleen maar seksspeeltjestester. Zo maak en verkoop ik ook dromenvangers én ben ik grafisch vormgever voor een spirituele bed & breakfast. Heel wat anders dan mijn reviewsite, maar dat vind ik juist leuk. Ik heb niet altijd zin om een seksspeeltje uit te testen (ik doe het gemiddeld één keer per week) en moet er echt voor in de mood zijn. Voor mijn andere werk hoeft dat niet.”

Krijg je weleens reacties op je werk als seksspeeltjestester?

“Ja, regelmatig. Meestal zijn ze positief, want anderen vinden het vooral heel leuk en stoer dat ik seksspeeltjes test. Maar soms krijg ik ook negatieve reacties. Een paar jaar geleden werkte ik bijvoorbeeld mee met een interview over mijn werk op een bekende nieuwssite. De redactie had het interview doorgeplaatst op Facebook en de reacties daaronder waren niet mals. Zo zou ik volgens iemand vast een uitgelubberde vagina hebben. Of ik was een slet en ging vreemd. Heel bijzonder vond ik dat. Alsof ik de hele dag met een vibrator in bed lig. En wat als dat echt zo was? Dat moet ik toch lekker zelf weten? Van zulke reacties trek ik me dus niks aan. Ik leef voor mezelf en voor niemand anders. Mijn vriend zit er trouwens ook niet mee wat ik doe.”

Hebben jullie al lang een relatie met elkaar?

“Nee, sinds een jaar nu. Ik leerde hem kennen via Tinder en hij was één van de weinige mannen die niet raar reageerde op mijn werk. Terwijl anderen zeiden dat we de seksspeeltjes dan weleens samen konden uitproberen, zei mijn vriend alleen dat hij het leuk vond voor mij. Verder heeft hij er geen moeite mee. Het leuke is dat met hem nog nooit een speeltje heb gebruikt, die hebben we helemaal niet nodig in bed.”

Wat verdient je werk ongeveer?

“Niet genoeg om ervan te kunnen leven, maar wel om er in ieder geval mijn huur en energierekening van te betalen. De rest betaal ik van de inkomsten uit mijn bedrijf van de dromenvangers en mijn werk als grafisch vormgever. Ik krijg overigens niet per review betaald, maar per klik op een speeltje via een tekst op mijn website. Dat heet affiliate marketing. Als iemand een speeltje bij een bepaald bedrijf via mijn site bestelt, dan krijg ik een klein percentage van de verkoopprijs.”

Heb je tips voor anderen die ook sekspeeltjestester willen worden?

“Uiteindelijk is het gewoon doen. Maak dus een mooie website, schaf een paar speeltjes aan, probeer ze uit en schrijf er een leuk stukje over. Houd dit wel langere tijd vol, zodat je echt wat opbouwt met je site en genoeg volgers krijgt. Pas dan ben je interessant voor bedrijven om producten naar je op te sturen en/of betaalde samenwerkingen aan te gaan.”

Meer weten over het werk van Luna? Check www.climaximaal.nl.

Tip van de redactie

De Pinky Promise bezorgt je snellere en intensere orgasmes. De Pinky Promise is een luchtdruk vibrator met zowel luchtdruk stimulatie voor de clitoris als vibratie voor g-spot simulatie. De Pinky Promise heeft een zijdezacht oppervlakte, is erg buigzaam en heeft 10 verschilldende vibratie patronen. Dit zorgt voor intense sensaties. Voor meer info klik op onderstaande button.

Pinky Promise
Bekijk bij bol.com

Tekst: Renée Brouwer
Foto’s: privébezit

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een abonnement op Vriendin.