seks

Lonnekes slaapkamer ademt erotiek: ‘Je krijgt al zin als je binnenstapt’

Vriendin-lezeressen delen de spannendste, bijzonderste of meest liefdevolle ervaring uit hun slaapkamer. Deze week vertelt Lonneke over haar slaapkamer, die erotiek ademt.

Even voorstellen

Lonneke (41)
Kinderen: geen
Status: woont samen
Aantal sekspartners: 40 plus
Frequentie: gemiddeld om de dag
Spannendste plek ooit: onze eigen slaapkamer
Raakt opgewonden van: spelen met haar tepels
Knapt af op: vrouwonvriendelijke uitspraken
Zegt geen nee tegen: Marlon Brando in zijn jonge jaren
Geeft haar seksleven een: 8

Rondleiding

Lonneke “‘Krijgen we nog een rondleiding?’ vroeg het bevriende stel dat pas bij ons op bezoek kwam. Geen gekke vraag: Barend en ik zijn vorig jaar verhuisd en deze vrienden waren voor het eerst bij ons. ‘Natuurlijk’, zei Barend dan ook, met een schalkse blik naar mij. We wisten al dat we verbaasde blikken zouden krijgen als we straks één kamer vastberaden zouden overslaan. En inderdaad, toen Barend boven bij een bepaalde deur zei: ‘Deze ruimte houden we privé’, zag ik het stel bevreemd kijken. Pech, het is niet anders: onze bijzondere slaapkamer gaat niemand iets aan.
Ik vind het gek dat dit niet bij meer mensen het geval is. Maar de meeste slaapkamers zijn zó saai ingericht. Terwijl het toch de plek is waar je samen de meeste momenten van intimiteit beleeft, toch? Hoe leuk en stimulerend is het dan als er een sensuele, erotische sfeer hangt?

Zwart met zilver

Ik geef toe: vroeger hadden ook wij een doorsnee slaapkamer. Toen ik bij Barend introk, sliepen we in een roomwitte ruimte die alleen werd opgevrolijkt door wat fotolijstjes en bloemetjesgordijnen. De lampen waren er veel te fel, zodat we, als we gingen vrijen, steeds met kaarsjes in de weer waren. Toen we samen ons nieuwe huis kochten, wisten we dan ook: dat gaan we anders doen.
We hebben de slaapkamer zwart met zilver geschilderd, dat staat heel chic. Er hangen velours gordijnen, er staat een rood bed op hoge poten, dat vol met zachte kussens ligt. Aan de muur hangen erotische zwart-witfoto’s en een grote spiegel met ouderwetse lijst. En dan is er een wand met speel-elementen: een Venetiaans masker, een grote veer, een zweepje, een setje handboeien. Alles puur voor de sier. Natuurlijk kunnen we het licht op allerlei manieren dimmen en er staat een muziekinstallatie voor romantische muziek. Als kers op de taart hebben we een mooie ‘tantra-bank’, waarop je gemakkelijk allerlei standjes kunt doen. Al met al is het prachtig geworden, echt. Het is een kamer geworden die erotiek ademt. Je krijgt al zin als je er binnenstapt. Wij wel tenminste!
En hoewel ons seksleven al goed was, is het nu nog verbeterd. In die speciale sfeer zoeken we elkaar als vanzelf vaker op. Het is dan ook echt een kamer om in te seksen of te slapen. Onze telefoons en tablets komen er niet in en natuurlijk staat er ook geen tv. Series kijken, dat doen we beneden wel.

Love room

Er zijn maar een paar mensen die de kamer hebben gezien, waaronder mijn beste vriendin. Zij raakte meteen geïnspireerd en heeft nu ook haar slaapkamer onder handen genomen. Maar anderen gaat onze love room niets aan. En zeker niet als ik mijn nieuwste verjaardagscadeautje te gelde heb gemaakt. Ik heb van Barend een bon gekregen om bij een goede fotograaf een boudoirsessie te laten schieten: sensuele, stijlvolle foto’s in lingerie. Natuurlijk krijgen die een plekje in onze slaapkamer. En dan komt er écht niemand meer in!”

Tekst: Lydia van der Weide. Illustratie: Getty Images. Om privacyredenen zijn alle namen veranderd, de echte namen zijn bekend bij de redactie.
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.