Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Wat ik mijn moeder wil zeggen, maar niet durf’

Hoe hecht de band met je moeder ook is, je vertelt haar vast niet alles. In Vriendin 3 vertellen negen lezeressen wat zij niet aan hun moeder (durven) te vertellen. Op Vriendin.nl lees je alvast twee verhalen.

'Mijn verhuisplannen, die verzwijg ik voor haar’

Marleen (35): “Ik woon al een paar jaar voor mijn werk in New York. Mijn moeder vindt dat heel erg. Vooral toen net bekend was dat ik daarheen zou verhuizen, heeft ze het er moeilijk mee gehad. De laatste jaren gaat het wat beter, ze is een paar keer bij mij geweest en we hebben veel contact via Skype. Maar ik sta op het punt weer naar een ander land te vertrekken en daar weet zij nog niets van. Het wordt namelijk China of Duitsland. Als het Duitsland wordt, is ze dolgelukkig, maar als het China wordt, zal ze daar veel verdriet van hebben. Ze is een piekeraar en heeft de neiging veel vragen te stellen. Ze wil dan tot in detail weten waar ik dan ga wonen, wanneer ik vertrek en hoelang ik blijf. Dat weet ik zelf nog niet eens! Daarom breng ik het pas ter sprake als ik zeker weet waar ik naartoe ga. Mijn voorkeur gaat uit naar China. Dat Duitsland ook een optie is geweest, zal ik haar nooit vertellen. Ik zou haar enorm kwetsen als ze weet dat ik niet voor een werkplek dicht bij haar heb gekozen.”

‘Ik heb gelogen over mijn uitgerekende datum’

Lisa (31): “Bij mijn laatste twee zwangerschappen heb ik gelogen over de uitgerekende datum. Mijn eerste kind kwam te laat, en ik werd gek van mijn moeder die elke dag langskwam of belde: is de baby er al? Alsof ik haar niet zou bellen als het zover was! Ik had geen behoefte aan pottenkijkers of zenuwachtige mensen in de buurt bij mijn bevalling, dus bij de tweede heb ik tien dagen opgeteld bij de uitgerekende datum. Toen de tweede elf dagen te laat kwam, heb ik voor de zekerheid bij de derde baby zelfs twee weken bij de datum opgeteld. Was ik van het gezeur af. Als ik er iets over had gezegd, zou ze beledigd zijn. Dit is mijn geheim!”

Lees verder in Vriendin 3
Lees ook: Lezeressen vertellen: er is meer tussen hemel en aarde

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram