Ontwerp Zonder Titel 2023 04 06t092057.197

Imke voorspelde als klein meisje de dood van haar vader

Soms gebeuren er dingen die je niet kunt verklaren. Imke (30) kan erover meepraten. Als klein meisje voorspelde ze het overlijden van haar vader. En later vertelde ze haar moeder dat ze een nieuwe liefde zou krijgen, de man waar haar moeder inmiddels al negentien jaar mee samen is. “Dat ze in die periode al aan het daten was met een man die Steven heette (ik sprak de klemtoon net iets anders uit), wist ik niet. Wel voelde ik hem dat ze hem een kans moest geven.”

Imke: “Ik kan het me zelf niet meer herinneren, maar volgens mijn moeder heb ik als peuter het overlijden van mijn vader voorspeld. Ik was tweeënhalf jaar toen hij ziek werd. Hij lag al dagen met koorts op de bank en werd maar niet beter. Volgens de huisarts die hem was komen onderzoeken, was er niks ernstigs aan de hand. Waarschijnlijk iets met zijn maag wat met medicatie hopelijk verholpen kon worden. Mijn moeder maakte zich dus niet al teveel zorgen, totdat ik tegen haar zei: ‘Papa is dood’. Verbaasd had mijn moeder op dat moment naar de bank gekeken. Omdat mijn vader gewoon ademde, legde ze aan mij uit dat hij ziek was. Wat ik daarop zei of deed, weet ik niet, maar twee dagen later kreeg mijn vader plotseling een hartstilstand. Hij overleed en opeens stonden mijn moeder, mijn twee zussen en ik er met z’n drieën voor.”

Lekke band

“Drie jaar later plakte onze lieve buurman op een dag de fietsband van mijn zus. Ik was vijf jaar en zo wijs als ik was, zei ik tegen de buurman dat de band weer kapot zou gaan als mijn zus ging fietsen. Lachend zei de buurman dat dat niet kon. Hij had er een anti-lek band op gedaan, dus opnieuw kapot gaan, was onmogelijk. Nadat mijn zus op haar fiets was gestapt en wegreed, klapte de band. Precies zoals ik al voorspeld had. Verbaasd vertelde de buurman het aan mijn moeder. Zij keek er niet echt van op. Doordat ik het overlijden van mijn vader had voorspeld, vermoedde ze al dat ik paranormale gaven had. Ook omdat zij mij regelmatig in mijn kamertje hoorde praten met mijn vader. Voor mij was dat heel normaal. Ik zag hem dan wel niet, maar ik hoorde hem wel in mijn hoofd, waardoor hij er voor mijn gevoel gewoon was.”

Nieuwe relatie

“Nog eens zes jaar later bracht mijn moeder me ’s avonds een keer naar bed. Ik was elf en zag opeens beelden in mijn hoofd van haar en haar nieuwe vriend. Hij heette ‘Stieven’ en had krullen en een bril. Dit vertelde ik haar en ik zei er direct bij dat als ze hem niet meteen leuk zou vinden, ze hem alsnog echt een kans moest geven. Dat ze in die periode al aan het daten was met een man die Steven heette (ik sprak de klemtoon net iets anders uit) en een beetje twijfels had, wist ik niet. Gelukkig volgde ze mijn advies op en inmiddels zijn ze al negentien jaar samen.”

Puberteit

“Hoewel ik als kind dus erg openstond voor mijn paranormale gaven, werd dat tijdens mijn puberteit minder. Net als elke andere tiener was ik met heel andere dingen bezig en daardoor namen mijn ervaringen af. Iets wat ik prima vond, want het was niet zo dat het mij bang maakte, maar meer dat ik er gewoon niet altijd zin in had. Af en toe zag ik wel schimmen, maar ik ging er niet op in.”

Focussen op schimmen

“Dit veranderde ronde mijn negentiende. Wellicht omdat ik wat ouder was, maar ineens vond ik alles wat met paranormale dingen te maken had een stuk interessanter. Daarom besloot ik me er meer voor open stellen en focuste ik me ook meer op de schimmen die ik regelmatig zag. Hierdoor lukte het mij om de ziel van mijn vader een keer te zien. Hij glimlachte naar me en daarna ging hij weer verder. Ook mijn overleden opa en oma heb ik daarna gezien.”

Fotoreadings

“Dankzij een vriendin en haar man die allebei erg spiritueel zijn ingesteld, begon ik op mijn 21e fotoreadings te doen. Mensen konden dan een foto van een overleden dierbare aan mij laten zien en ik probeerde vervolgens met hem of haar contact te leggen. Via beelden en symbolen kreeg ik vaak boodschappen door en het klopte altijd. Erg mooi om mee te maken, maar daarna was ik wel echt gesloopt, omdat het me veel energie kostte.”

Opleiding

“Om beter met mijn paranormale gaven om te volgen, volg ik nu de vierjarige opleiding Mediumschap en Zielsherkenning. Hier leer ik heel veel van, maar het belangrijkste is dat ik er mijn ‘bibliotheek’ wat betreft beelden en symbolen mee vergroot, zodat ik nog meer beter de boodschappen begrijp die ik doorkrijg. Ook heb ik sinds kort een Instagrampagina over alles wat spiritueel is. Ik ben enorm dankbaar dat ik dit allemaal kan doen. Het is zo mooi en bijzonder om ermee bezig te zijn!”

Meer weten over Imkes spirituele Instagrampagina? Je vindt hem via @spiritueelzijn.

Tekst: Renée Brouwer
Foto’s: eigen foto

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een abonnement op Vriendin.