Vrouw (2)

Maartje: ‘Ons huwelijk beginnen met een leugen voelt niet goed’

De vriend van Maartje denkt dat ze hun huwelijk wil uitstellen, omdat ze meer tijd nodig heeft. Maar in werkelijkheid verbergt ze een groot leugen.

Vreemdgegaan

Maartje (31): “Ik heb mijn huwelijksdatum uitgesteld. Zogenaamd omdat ik meer tijd nodig heb om alles te organiseren, maar de ware reden is dat ik ben vreemdgegaan en dat niet durf te vertellen. Het gebeurde een paar maanden geleden: in de kroeg liep ik een ex tegen het lijf. Hij was nog net zo leuk als vroeger en ik tuinde er met open ogen in.”

Lees ook: Katy: ‘Voor mijn huwelijk wilde ik nog één keer de bloemetjes buiten zetten’

Schuldgevoel

“De volgende ochtend werd ik wakker met een giga-schuldgevoel. Hoe kon ik? Wat ik nooit voor mogelijk hield, had ik nu zelf gedaan: ik was onder invloed van drank en wat onschuldig geflirt gevallen voor een goedkope vrijpartij op de wc. Het liefst zou ik het aan mijn verloofde vertellen, ik kan toch niet met deze leugen in mijn hoofd ja tegen hem zeggen? Maar ik weet wat hij zal doen: onze relatie beëindigen. En dat is het laatste wat ik wil!”

Verward gevoel

“Maar ons huwelijk beginnen met een leugen voelt ook niet goed. Ik voel me verscheurd: opbiechten en de consequenties aanvaarden of met de leugen leren leven en m’n slechte geweten mijn straf laten zijn? Ik voel me zo verward, mijn gedachten gaan alle kanten op. Ik kan aan niets anders meer denken. Ik moet een beslissing nemen voor ik doordraai.”

Lees ook: Lies: ‘Onze eenmalige vrijpartij is geen twee huwelijken waard’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Daan
  Beslist vertellen, hoe moeilijk dat ook is. Het gezegde: eerlijk duurt het langst geldt nog steeds. Wat zou je willen dat hij deed als de rollen omgedraaid waren? Misschien valt er nog iets te redden..
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Rianne
   Tja je hebt natuurlijk ook het gezegde: zwegen is goud waard. Gezegdes zijn nogal nietszeggend en op alles toepasbaar
   Beantwoorden

Gerelateerde artikelen