bij hem weg

Lieve: ‘Het liefst ga ik bij hem weg, maar we zijn net getrouwd!’

Vlak voor haar bruiloft werd Lieve (26) verliefd, maar niet op haar toekomstige echtgenoot…

Vlak voor haar bruiloft werd Lieve (26) verliefd, maar niet op haar toekomstige echtgenoot…

Lieve: “Ik dacht mijn leven goed voor elkaar te hebben, maar ben onlangs in een soort slechte film terechtgekomen. Ik ben namelijk verliefd geworden op een ander, en wel op het allerfoutste moment: twee weken voor mijn huwelijksdag. Het huwelijk waarmee we al anderhalf jaar bezig waren en waarop ik me zo verheugde.”

Elektrische schok

“Alex en ik zijn al samen sinds ons zeventiende, alles was altijd koek en ei tussen ons. Na vijf jaar samenwonen leek trouwen een logische stap, ook omdat we niet te lang meer wilden wachten met kinderen. Toen ik kort voor onze bruiloft langsging bij een vriendin had zij een buurman op bezoek: Tim. Toen ik zijn hand schudde, was het alsof een elektrische shock door me heen ging. Het was net alsof ik hem al jaren kende. Zelfs mijn vriendin had het in de gaten. Ze maakte gauw een grapje over mijn huwelijk, in de hoop dat dat de spanning tussen ons zou doorbreken. Zonder succes.”

Lees ook: ‘Ik ben verliefd op mijn jeugdliefde, maar houd ook van mijn man’

Liefde op het eerste gezicht

“Hoewel Tim een half uur eerder wegging dan ik bleek hij buiten op me te staan wachten. We zijn ergens wat gaan drinken en konden onze ogen niet van elkaar afhouden. Overduidelijk liefde op het eerste gezicht, iets waarom ik altijd hard heb moeten lachen. Maar het bestaat dus echt! Het was onvermijdelijk: een dag later vreeën we in zijn huis, een magische ervaring. Maar help, ik zou trouwen! Hoe moest dit nu? Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen op het laatste moment de boel af te blazen en Alex zo te kwetsen. Ik kon een relatie van negen jaar toch niet cancelen voor een krankzinnige, prille verliefdheid?”

Schuldgevoel

“Tim was het met me eens; hij voelde zich schuldig dat hij mijn leven zo overhoop haalde en samen besloten we ons contact te verbreken. De avond voor mijn trouwen heb ik mijn ogen uit mijn hoofd gehuild, ik voelde zo’n inwendig conflict. En met buikpijn stond ik de volgende dag voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Maar toen ik de liefde in Alexanders ogen zag, twijfelde ik niet over de juistheid van mijn keuze. Ik zou Tim uit mijn hoofd zetten en alles zou weer zo worden als voorheen. Helaas, dat bleek een illusie. Tim bleef dag en nacht in mijn gedachten en een paar weken na ons huwelijk hield ik het niet meer.”

Geheime relatie

“Ik heb hem gebeld en sindsdien hebben we een geheime relatie, die nu al vier maanden duurt. Ik voel me er verschrikkelijk over. Ik weet dat Tim mijn ware is en wil eigenlijk met hem verder willen. Maar ik vind het ook not done om Alex in de steek te laten. We zijn nog geen half jaar getrouwd! Wat zal het hem pijn doen en wat een onbegrip zal er bij iedereen heersen. Intussen ga ik kapot. Als ik een beetje respect voor Alex heb, zal ik het hem toch snel moeten zeggen. Want dit bedrog is natuurlijk nóg erger. Maar daar heb ik het lef niet voor.”

Lees ook: ‘Ik werd verliefd op de man van mijn beste vriendin’

Vanwege de privacy zijn de namen aangepast. De echte namen zijn bekend bij de redactie. Beeld: Unsplash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Gerrie
    kun je goed met je moeder praten of zou zij dit niet begrijpen? anders zou ik dat eerst doen ,raad vragen! tenminste ik zelf zou graag hebben dat mijn dochter dit probleem aan mij zou vertellen en kijken of we samen tot een besluit konden komen wat te doen! daarna zou ik toch maar heel eerlijk zijn tegenover je man, dit kan nooit goed blijven gaan hij wil straks kinderen met jou ,maar jouw hart behoort aan een ander! dit kun je hem niet aandoen ,strakjes weet je niet als je zwanger bent van wie het kindjes is en dan ben je verder van huis . dus als je heel zeker van je zaak bent dan kies je voor de een of voor de andere het zal pijn doen ,maar het is niet anders
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen