Persoonlijke verhalen

Grote en kleine geheimen opgebiecht: ‘Niemand weet iets van onze parenclub-bezoekjes’

Altijd leuk om te lezen: bekentenissen van anderen. Omdat ze (deels) herkenbaar zijn, of ver-van-je-bed maar juist daarom zo spannend.

Geheim doorverteld

Angelique (37): “Loes, Miranda en ik zijn al jaren vriendinnen. Miranda vertelde mij ooit dat het seksleven met haar man niet bepaald goed was. Hij had erectieproblemen en ik kreeg tot in detail te horen wat voor impact dit had op hun huwelijk. Ze zat er erg mee en zei dat ik de eerste was aan wie ze het vertelde. Ik heb het niet bewust aan Loes doorverteld. Loes merkte een keer op dat ze dolgraag net zo’n lieve man als die van Miranda wilde hebben. Toen antwoordde ik dat hij ook niet alles was en waarom. Ik schrok er eigenlijk zelf van, het was een slip of the tong. Gelukkig heeft Loes er nooit iets over gezegd tegen Miranda, want ik voel me er nog steeds rot onder.”

Nooit een diploma gehaald

Jessica (40): “Het was ontzettend moeilijk om aan een baan te komen, maar uiteindelijk is het me gelukt. Dat komt alleen wel omdat ik heb gezegd dat ik een hbo-opleiding heb afgerond. Een opleiding die ik wel heb gevolgd, maar niet heb afgemaakt… Ik heb dus ook geen diploma. Inmiddels werk ik er een jaar en het begint steeds meer aan me te vreten dat ik niet eerlijk ben geweest tegenover mijn leidinggevende en mijn collega’s.”

Wat als je geheim uitkomt? Lezeressen vertellen: ‘De dag dat mijn geheim uitkwam’

Parenclub

Astrid (44): “Mijn man en ik zijn een paar keer naar een parenclub geweest. We hadden allebei de fantasie om dat een keer te doen om ons seksleven een beetje op te peppen. Het is ons allebei erg goed bevallen, maar erover praten met anderen doen we niet. Aan de ene kant weet ik zeker dat veel meer mensen het doen, we waren tenslotte niet de enigen in de club. Maar ik weet zeker dat onze familie en vrienden het zouden afkeuren.”

Meer geheimen lezen?

Bij Vriendin 29 krijg je een boekje met 26 grote en kleine geheimen van lezeressen. Ook in Vriendin: Op haar dertiende was Miranda opgegeven: ‘Het is een wonder dat ik nog leef.’

Beeld: Unsplash. Om privacyredenen zijn alle namen veranderd. De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Reageer op dit artikel