Canva1 2022 12 27t163008.087

Evelien ontmoette haar grote liefde via Marktplaats

Van een tweedehands opbergbak naar de liefde van je leven. Evelien (33) maakte het in oktober 2021 mee toen ze via een Markplaatsafspraak haar vriend Elwin (43) leerde kennen. Het was liefde op het eerste gezicht.

Evelien: “Een simpele, grote opbergbak. Dat was wat ik op een koude herfstavond in 2021 bij Elwin thuis kwam halen. Via Marktplaats hadden we al kort contact gehad. Wegens een aanstaande verhuizing verkocht hij de bak en omdat ik juist net was verhuisd, kon ik ‘m goed gebruiken. Voor vijf euro mocht ik hem hebben. Op zijn accountnaam van Marktplaats na wist ik verder niks van Elwin. Ik had zelfs geen idee of hij een man of een vrouw was, maar toen hij in zijn kloffie en met verwilderd haar de deur opendeed, was ik direct verkocht. Hij had gewoon iets wat me heel erg in hem aansprak. En blijkbaar gold dat ook andersom.”

Heel sterk gevoel

“Zo’n drie kwartier praatten we met elkaar. Over zijn verhuizing van Amsterdam naar Haarlem, dichtbij de duinen omdat hij graag meer in de natuur wilde wonen. En over mijn verhuizing van Rotterdam naar Amsterdam, omdat ik daar de man van mijn dromen hoopte te ontmoeten. Ik weet niet waarom, maar ergens voelde ik dat mijn grote liefde zich in Amsterdam bevond. Noem het zweverig of gek, maar toen ik na acht jaar single te zijn geweest mijn wens in het universum gooide dat ik mijn prins op het witte paard wilde ontmoeten, kreeg ik heel sterk het gevoel dat ik in Amsterdam moest zijn. En dus verhuisde ik, terwijl mijn werk zich veel dichterbij Rotterdam bevond.”

Single?

“Hoewel ik bij Elwin bewust benoemde dat ik single was, zei hij niks over zijn relatiestatus. Ik kon er tijdens het gesprek dus niet helemaal achterkomen of hij beschikbaar was, maar ik hoorde hem in ieder geval niet over ‘we’ praten. Ik durfde er verder ook niet naar te vragen. Dat doe je toch niet als je bij iemand langskomt om iets te kopen?”

Lief berichtje

“Na een heel fijn gesprek over onze reisavonturen en Elwins liefde voor de natuur en in het bijzonder de duinen (waar ik het jaar daarvoor weer meerdere keren voor vakantie was geweest) namen we afscheid. Eenmaal thuis kreeg ik van Elwin een berichtje via Markplaats waarin hij me bedankte voor het leuke gesprek. ‘Dat heb ik nog nooit meegemaakt’, zei hij. Met een glimlach las ik het op mijn telefoon. Ook voor mij was deze bijzondere ontmoeting via Marktplaats een heel nieuwe ervaring.”

Afspreken

“De volgende ochtend kon ik alleen maar aan Elwin denken. Ik wilde hem graag nog eens zien en daarom besloot ik hem een berichtje te sturen. Gelukkig reageerde hij heel snel en was hij blij dat ik opnieuw met hem wilde afspreken. Hij wilde dat ook, maar durfde het niet te vragen. Mijn hart maakte een klein sprongetje toen ik het las.”

Supergoede klik

“Vier dagen later spraken we af in een bruin café. We bestelden een drankje en bitterballen en hadden de tijd van ons leven. Het klikte zo enorm goed tussen ons dat we de avond eindigden met een eerste kus. En sindsdien was het dikke mik.”

Toekomstplannen

“Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en Elwin en ik zijn nog steeds stapelgek op elkaar. Omdat het voor mijn werk handiger was om terug te verhuizen naar Rotterdam woon ik officieel weer daar, maar eigenlijk ben ik het grootste deel van de tijd bij Elwin. We wonen dus al praktisch samen en die opbergbak staat alsnog in Elwins huis.
Als we ons liefdesverhaal aan anderen vertellen, grappen we vaak dat we elkaar via een contactadvertentie hebben gevonden. Zelf moeten we er vaak om lachen hoe het allemaal is gelopen. Het had zo moeten zijn, precies zoals het allemaal is gegaan!”

Tekst: Renée Brouwer
Fotograaf: privébezit

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een abonnement op Vriendin.