Persoonlijke verhalen

Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. “Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen.”

Esther: “In een relatie van 34 jaar is echt niet elke dag een tien, er zijn genoeg dagen, weken en soms maanden waarin je genoegen moet nemen met een zesje. Dat is ook niet erg. De hevige verliefdheid is allang over, er is meer een algemeen gevoel van houden van en kameraadschap. Het belangrijkst is dat je je lekker voelt bij een ander en jezelf kunt zijn. Dan waai je niet om bij een beetje tegenwind. Het is misschien wat simpel gezegd, maar zo dacht ik altijd over relaties en zo denk ik er nog steeds over. Ook nu ik te maken heb met een flinke tegenwind in mijn huwelijk. Begin dit jaar werd Johan, mijn man, hoteldebotel op een andere vrouw. Een vreselijk jong ding, van 27. Ze is twee jaar jonger dan onze oudste dochter. Maar hoe raar het ook klinkt, ik ben er niet kapot van. Ik geloof namelijk niet dat hun relatie een lang leven is beschoren. Sterker nog, ik verwacht dat hij binnen een paar maanden met hangende pootjes weer op de stoep staat.” 

Begripvol, niet boos
“Acht maanden geleden leerde Johan op een expositie Marissa kennen. Zij was daar met een vriendin en zeer onder de indruk van zijn werk. Johan kwam enthousiast thuis. Hij had zó leuk met haar gesproken. Ze wist veel over kunst en was nieuwsgierig wat hem zoal inspireerde. Ze had Johan gevraagd of ze een keer langs mocht komen in zijn atelier. Het streelde Johans ego dat zo’n jonge meid zo geïnteresseerd was in zijn werken. Johan sprak heel open over Marissa. Hij vertelde ook dat hij haar een aantrekkelijke vrouw vond. Helemaal niet vreemd, we delen alles met elkaar. Ik ben niet snel jaloers en zocht er ook niks achter. Natuurlijk mocht ze langskomen. Ik vond het leuk voor hem dat er iemand zo veel belangstelling toonde. En wie weet kocht ze werk van hem en verdiende hij er zo nog iets aan.
 

'Nadat ze was langsgekomen, vertelde Johan hoe leuk het was geweest en dat ze urenlang hadden gesproken. Maar hij verzweeg dat ze daarna nog een keer langskwam.'
 

Nadat ze was langsgekomen, vertelde Johan hoe leuk het was geweest en dat ze urenlang hadden gesproken. Maar hij verzweeg dat ze daarna nog een keer langskwam. En nog eens. En nog eens. Ik wist ook niet dat ze een affaire begonnen. Dat hield Johan achter. Dat vertelde hij pas toen hij zo verliefd was, dat hij zijn koffer kwam inpakken. Dat was drie maanden na hun eerste ontmoeting. Ik schrok enorm toen hij vertelde dat hij sterke gevoelens had voor haar en tijdelijk ook in het vakantiehuisje wilde gaan slapen. Hij wilde tijd om alles op een rijtje te zetten en te kijken of zijn liefde voor Marissa zo diep zat, dat hij ons huwelijk daarvoor wilde opgeven. Ik was geschokt, maar reageerde niet boos of verdrietig, eerder begripvol. In een langdurige relatie kun je altijd gevoelens voor een ander krijgen. Dat vind ik logisch. Maar ik vertrouwde meteen op onze band. Johan en ik zijn zo aan elkaar verbonden, ik kon me niet voorstellen dat een verliefdheid daar een eind aan zou maken. ‘Ga je gang en zoek het uit’, gaf ik hem mee.” 

Lees het hele verhaal van Esther in Vriendin 50. 

Heeft jouw man (of heb jijzelf) ook een bijzondere affaire en wil je jouw verhaal vertellen? Mail dan naar post@vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram