Placeholder

Dit is het gekste wat ik ooit deed voor de liefde

Vanwege de liefde maak je soms verrassende keuzes. Lezeressen vertellen wat zij deden voor hun grote liefde: “Ik vloog stiekem terug naar Nederland voor hem.”

Vanwege de liefde maak je soms verrassende keuzes. Lezeressen vertellen wat zij deden voor hun grote liefde: “Ik vloog stiekem terug naar Nederland voor hem.”

‘Elke avond van de week keek ik een andere Star Wars-film’

Lieneke (26): “Ik had al een tijdje een oogje op Sven, een knappe jongen van mijn werk. Op een dag kwam het gesprek in de kantine op de nieuwe Star Wars-film. Sven zei dat hij een enorme fan is, maar dat hij in zijn omgeving de enige is. ‘O wat toevallig, dat heb ik ook! We kunnen wel samen naar de film gaan!’ riep ik zonder erbij na te denken. Sven stemde in en we prikten een datum anderhalve week later. Ik was natuurlijk hartstikke blij, maar had ook een probleem: Star Wars interesseerde me helemaal niet en deze film was nummer zeven in een reeks waarvan ik had beweerd fan te zijn. Ik kon toch moeilijk zonder enige voorkennis in de bioscoop verschijnen. Er zat niets anders op dan elke avond een van de vorige films bekijken. Man, wat een opgave als sciencefiction niet je ding is. En helemaal omdat het tussen Sven en mij uiteindelijk niets is geworden. Die zeven avonden waren echt verspilde moeite.”

‘Ik vloog stiekem terug naar Nederland voor hem’

Lisa (27): “Ik was bezig met een reis van zeven maanden door Azië en Australië, maar heb die halverwege afgebroken voor een ex, met wie ik via Facebook weer in contact was gekomen. We hadden verkering op de middelbare school en toen ik zijn foto voorbij zag komen, voegde ik hem uit nieuwsgierigheid toe. We raakten aan de praat en daar konden we niet meer mee stoppen. Hoe mooi het in Maleisië ook was, ik wilde maar één ding: bij hem zijn. Belachelijk natuurlijk, om een reis waarnaar ik jaren had uitgekeken en waarvoor ik jaren had gespaard af te breken voor een crush. Ik wist niet eens of die aantrekkingskracht in het echt ook zo groot zou zijn. Behalve aan hem vertelde ik aan niemand dat ik naar Nederland zou komen, voor het geval het een enorme tegenvaller zou zijn. Hij stond me op te wachten op Schiphol. Toen ik hem zag staan, wist ik: hier ga ik geen spijt van krijgen. Na een week met zijn tweeën als in een cocon in zijn huis te hebben geleefd, belde ik mijn ouders om te vertellen dat ik weer in Nederland was. En die reis door Azië? Die hebben we het jaar erop samen gemaakt.”

Nog zeven gekke acties voor de liefde lees je in Vriendin 11.