Carin En Gerard

Carin en Gerard krijgen de eerste First Dates-baby

Uit de 930 dates die inmiddels plaats hebben gevonden in het First dates-restaurant, zijn maar vijf stellen voortgekomen. Waaronder dus Carin (31) en Gerard (35): vorig jaar deden ze mee aan het programma, en in oktober verwachten ze hun eerste kindje!

First Dates

Vorig jaar meldde Carin zich aan voor het televisieprogramma First dates. Carin: “Gewoon voor de grap, eigenlijk. Ik keek vaak naar First dates en het leek me leuk om een keer mee te doen.” Ze was al bijna weer vergeten dat ze zich had opgegeven, toen ze werd gebeld door de redactie van het programma. “Ik was op vakantie op Ibiza, dus ik zou ze de week daarna terugbellen.” Opeens twijfelde ze of ze wel mee zou doen. Was dat wel handig, vanwege haar werk als docent? Maar een vriendin haalde haar over het toch te doen.

Intussen had ook Gerard zich aangemeld. Gerard: “Ik kijk niet zo veel tv, ik kende First dates eigenlijk nauwelijks. Maar goede vrienden van mij keken wel vaak. Het leek hen echt iets voor mij om mee te doen. Dus ik dacht: oké, ik schrijf wel.” In augustus 2019 waren de opnamen in het First dates-restaurant. Gerard: “Toen ik het restaurant binnen kwam, wist ik niet wie gastheer Sergio of barman Viktor waren, voor mij was dat allemaal nieuw. Ik had ook geen idee dat er al opnames werden gemaakt toen ik nog gewoon lekker met ze aan het praten was. Ik dacht dat ze alleen de date zouden uitzenden. Ik heb ontzettend gelachen met Viktor, dat eerste kwartier. Ze hebben maar een klein stukje van dat gesprek uitgezonden, maar ik had het ontzettend naar mijn zin.”

Direct een klik

Carin: “Ik was heel zenuwachtig. Normaal heb ik daar nooit zo veel last van, maar nu wel. Je hebt geen idee wat er gaat gebeuren, wie je date gaat zijn en of je die persoon wel leuk gaat vinden.” Maar Carins zenuwen verdwenen toen bleek dat Gerard Carins naam was vergeten.

Gerard: “Het duurde wel een half uur. Ik probeerde op haar naam te komen, maar dat lukte niet. Toen móest ik het wel vragen. Gelukkig klikte het toen al zo goed, dat het niet ongemakkelijk meer was.”

Carin: “Ik kon toen mijn zenuwen een beetje loslaten. Ik kreeg wat meer grip op de situatie, ik vond het wel leuk om er een beetje een spelletje van te maken en zei dat ik het echt een minpunt vond dat hij mijn naam niet meer wist. Ik was zelf trouwens ook bang dat ik zijn naam zou vergeten, dat zie je bij First dates vaker. Maar mijn vader heet ook Gerard. Dat was mijn geluk.”

Na afloop van hun date zeiden ze voor de camera allebei dat ze elkaar nog wel een keer wilden zien. Carin: “Ik voelde me op mijn gemak bij Gerard. Als dat gevoel er bij mij niet is, kan ik niet mezelf zijn. Maar ik voelde dat bij hem al heel snel.” De opnameleider vroeg hoe we afscheid van elkaar wilden nemen. ‘Je mag geen hand geven,’ zei hij erbij. Toen zei Gerard: ‘Ik wil haar wel een kus geven.’” En dus gaven Carin en Gerard elkaar voor het oog van de camera hun eerste kus. Het was vrijdagavond en inmiddels half één. Alle café’s waren dicht, maar Carin en Gerard waren nog niet uitgepraat. En dus ging Gerard die avond met Carin mee naar huis.

Continu bij elkaar

Gerard: “Na de uitzending zijn we tweeënhalve week continu bij elkaar geweest. Ik ben tussendoor een keer naar huis gegaan, maar toen zaten we ’s avonds alweer te appen dat we liever bij elkaar wilden slapen. Toen dacht ik: als het zo goed voelt, en zo goed zit, waarom zouden we dan een soort scharrelstatus houden? Ik besloot haar te vragen of ze officieel mijn vriendin wilde zijn. Daar wilde ik iets moois van maken.” Gerard maakte een boekje met foto’s van hen samen. Op de laatste bladzijde stond zijn vraag. Hoe Carin reageerde? Gerard: “Ze ging lachen. Ja, dat was wel een beetje pijnlijk.”

Carin: “Ik vond het te snel gaan, we kenden elkaar pas tweeënhalve week. Ik had daarvoor een paar kaar met mannen gedatet die in eerste instantie ook heel leuk leken, maar daarna toch tegenvielen. Dus ik dacht: straks is dit weer zo’n man. Daar had ik niet zo’n zin in. Ik wilde het juist een beetje rustig aan doen. Al was het fijn te weten dat hij mij wel echt leuk vond, dat ik daar niet naar hoefde te raden.” Maar na een paar dagen was Carin toch om. Dankzij Carins collega’s. “Ik had het met ze over Gerards vraag. Ze vroegen waarom ik nou zo had gereageerd. Ik had er ook een beetje spijt van, zei ik tegen ze. Toen hebben ze voor Gerard een filmpje ingesproken waarin ze zeiden: “Ze bedoelt ja!” Tja, daarna is alles snel blijven gaan in onze relatie,” lacht Carin.

Gerard: “We hebben natuurlijk al een bepaalde leeftijd, dan weet je wel wie er bij je past. Ik doe alles op gevoel, en Carin is ook zo. We weten of iets goed zit of niet. En we zijn gelukkig. Dus dan werkt het. In ieder geval voor ons.”

Lees ook: Zo gaat het nu met Chantal en Nikolai uit Married At First Sight

Het voelde goed

Snel is het sindsdien inderdaad gegaan. Gerard trok na een paar maanden in bij Carin, en inmiddels is Carin zwanger. Carin: “Ik had hiervoor een relatie van elf jaar, waarvan ik drie jaar was getrouwd, maar ik heb geen kinderen gekregen met mijn ex. We hebben het wel geprobeerd, we hebben een heel ziekenhuistraject doorlopen, maar het is niet gelukt. Daar konden ze in het ziekenhuis geen medische oorzaak voor vinden. Doordat ik dat had meegemaakt, hebben Gerard en ik vrij snel geprobeerd om zwanger te worden. Ik was bang dat het nu misschien weer niet lukte, en op een gegeven moment gaat je leeftijd ook een beetje meetellen, ik ben nu 31. Maar het voelde goed. Natuurlijk wisten we: het kán ook snel raak zijn.” Gerard: “Dat is dus ook gebeurd, haha.” Carin: “We hadden er allebei een goed gevoel over en we staan er volledig achter. Anders waren we er ook niet aan begonnen.

We hadden in februari met z’n tweeën een reis naar Australië gepland. Maar een week voordat we zouden vertrekken, was ik op mijn werk opeens duizelig. Ik was al drie dagen over tijd, maar ik dacht: het zal wel weer niet… De dag daarna besloot ik toch maar een test te doen, ook omdat we de week erna zouden vliegen. Gerard vroeg nog of hij moest meekijken. Maar ik zei dat dat niet hoefde, ik had nog nooit een positieve test gehad. Net voordat ik ’s ochtends wilde gaan douchen, keek ik nog eens goed naar dat ding. Opeens vroeg ik me af of zo’n streepje nou wel of niet positief was. Gerard kwam ook kijken. Volgens hem moest het inderdaad een streepje zijn. “Dan moet dit een neptest zijn, zei ik.” Maar hij zei: “Nee, jij bent gewoon zwanger.” Ik kon het niet geloven. Gerard geloofde het wel, hij was superblij. Zelf heb ik eerst nog vier testen gedaan voordat ik het geloofde en ook blij kon zijn.”

Trillen van enthousiasme

“Die avond moest ik na mijn werk nog iets ophalen bij mijn ouders. Ik heb het ze meteen verteld, kon het niet voor me houden. Ik zat helemaal te trillen van enthousiasme. Mijn ouders reageerden heel enthousiast. Iedereen om ons heen eigenlijk, niemand was echt verbaasd. Ik ben ook altijd open geweest over mijn situatie. De nieuwe vriendin van mijn ex is trouwens ook snel zwanger geraakt. Dus wij waren gewoon écht geen match. Ik ben blij dat het bij ons allebei nu wel goed is gegaan.” Carin had zeker in het begin geen vlekkeloze zwangerschap. “In de eerste week in Australië heb ik best veel bloedingen gehad. Ik werd daar een beetje onzeker van, door mijn verleden was ik bang om een miskraam te krijgen. En inmiddels was de coronacrisis wereldwijd losgebarsten.” Carin wilde onder die omstandigheden niet in Australië blijven, ook omdat onzeker was welke grenzen er nog zouden openblijven. “Ik dacht: ik kan maar het beste zo snel mogelijk naar huis gaan. Gelukkig was ik misselijk, dat was een goed teken.” Ze boekten hun ticket om, zodat ze snel terug konden vliegen.

Moeilijke zwangerschap

Carin is uitgerekend in oktober en het wordt een jongetje, weten Carin en Gerard sinds kort. “Alle echo-afspraken werden afgezegd vanwege de coronacrisis. Gelukkig vonden we toch ergens een echocentrum dat met coronamaatregelen nog wel geslachtsbepaling deed.” Zwanger zijn in deze periode vindt Carin ‘pittig’, zegt ze. “Ik had onbetaald verlof opgenomen van mijn werk omdat ik eigenlijk langer weg zou blijven. Toen ik terugkwam, zat ik opeens noodgedwongen thuis. Ik krijg altijd energie van sporten en met vrienden dingen doen, maar dat ging nu niet. Ik vind het ook lastig dat niemand je een knuffel kan geven als je vertelt dat je zwanger bent. Toen we bij mijn ouders bekendmaakten dat we een jongetje zouden krijgen, konden we ook niemand knuffelen. Dat vond ik jammer. En ik kon ook niet naar een vriendin die pas bevallen is.” Voor Carin dus geen zwangerschap waarvan ze voluit kan genieten. Maar misschien komt dat goed bij de volgende? Carin lacht. “Laten we daar maar vanuit gaan.”

Lees ook: Zo gaat het nu met Bas en Do uit Utopia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen