Stefanie: ‘Ik ben de grootste regelneef in huis’

‘Doe je de deur op de haak of zal ik hem op slot draaien?’ vraag ik, voordat ik van huis ga. ‘Dat komt wel goed’, antwoordt Dirk en knipogend werkt hij mij de deur uit. Ik ga maar niet terug naar binnen om te zeggen dat Adriana haar tanden nog moet poetsen.

‘Doe je de deur op de haak of zal ik hem op slot draaien?’ vraag ik, voordat ik van huis ga. ‘Dat komt wel goed’, antwoordt Dirk en knipogend werkt hij mij de deur uit. Ik ga maar niet terug naar binnen om te zeggen dat Adriana haar tanden nog moet poetsen.

Natuurlijk komt het allemaal goed, denk ik met een glimlach als ik naar mijn werk fiets.

Lees ook: Stefanie: ‘Ik mis mijn moeder nog iedere dag’

Laat de boel de boel maar

‘Maak het maar gezellig met Adriana. Laat de boel de boel maar’, had ik nog gezegd. Ik gun het Dirk zo om ook eens een dagje samen met zijn jongste dochter te zijn. Hij werkt altijd zo veel. Maar, gezellig dagje of niet, sommige dingen moeten nou eenmaal geregeld worden.

Alles van tevoren regelen

Ik kan ’s avonds niet gezellig zitten voordat alles voor de volgende dag klaar ligt: gymkleding en schone kleren voor Adriana, broodbakjes voor school en werk. Ook wil ik het eten voor de volgende dag geregeld hebben.
‘Ga nou eens zitten’ roepen Dirk en mijn oudste dochter vaak. Misschien is dat inderdaad beter. Ik heb er niets aan om altijd een dag vooruit te willen werken.

Het kan ook zonder mij geregeld worden

Als ik weer thuis kom, moet de auto bij de garage opgehaald worden. Het kan nog net voor sluitingstijd, maar we hebben iemand nodig die even meerijdt. Adriana is met Sanne aan het spelen.
‘Ik kan Sannes moeder vragen’, zeg ik en app haar gelijk. Even later stapt Dirk bij Sannes moeder in de auto. Ik blijf bij de kinderen. Dat heb ik maar weer goed geregeld. Als Dirk en Sannes moeder in twee auto’s terugkomen, gaan Sanne en haar moeder naar huis.
‘Oja, over dat feestje morgen…’ zeg ik tegen Sannes moeder. Adriana en Sanne gaan morgen uit school naar hetzelfde feestje. Ik moet werken. Het zou handig zijn als Adriana na het feestje met Sanne meekan.
‘Zou jij misschien…’
‘Dat heb ik net met Dirk geregeld’, valt Sannes moeder mij vrolijk in de rede. Oké, het kan blijkbaar gewoon zonder mij.

Het komt wel goed

’s Avonds vraagt Adriana: ‘Mama, hebben jullie al een zeemeerminstaart voor mijn verjaardag?’
‘Dat zeg ik niet.’
‘Maar jullie moeten hem nu wel bestellen. Straks is hij er niet meer. Ik zou toch ook een bikini krijgen? Die moet er wel bij passen.’
Volgens mij zou Adriana het liefst de controle over haar eigen cadeau hebben, denk ik glimlachend.

En de grote regelneef zegt tegen het kleine regelneefje: ‘Het komt wel goed.’

Lees ook: Stefanie: ‘Mama is ziek en meteen ligt alles stil’

OVER STEFANIE

Stefanie (45) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 8 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 20 jaar! Lees hier al haar blogs terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Annie Kemps
    Wat een leuke zelfspot
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen