Canva1 2022 11 22t121321.036

Anna schoolde zich om tot gewichtsconsulente

Heb jij altijd al een cursus willen volgen? Of wil je je verdiepen in je passie? Ga ervoor! Anna van Acker volgde de NHA thuisstudie tot branche-erkend gewichtsconsulente. “Ik kon in mijn eigen tijd studeren én meteen beginnen.

Anna: “Ik zet me het liefst in voor anderen. Dat deed ik dertien jaar lang met veel plezier voor een non-profitorganisatie als afdelingsdirecteur. Door de groei van de organisatie veranderden mijn werkzaamheden en was ik alleen nog bezig met reorganisaties en fusies. Niet het werk dat ik wilde doen.”

Van probleem naar kans

“Al sinds mijn jonge jaren kampte ik met een eetstoornis en door de stress werd die nu actiever dan ooit. Ik raakte in korte tijd twintig kilo kwijt. Vaak gaat een eetstoornis niet over eten, maar is het een copingmechanisme dat helpt om andere problemen aan te kunnen. Dat was bij mij ook het geval. Gelukkig heb ik dat inmiddels ook ingezien en heb ik nu gezondere manieren gevonden om met stress of spanning om te gaan. De hele situatie was natuurlijk ontzettend vervelend, maar heeft wel een gouden randje. Ik besefte namelijk dat ik mensen wilde helpen in hun strijd met eten. En dat is precies wat ik nu doe.”

Mensen helpen

“Ik leerde over de energiebehoefte van mensen, over het belang van beweging, duurzame gedragsverandering en sterk zelfvertrouwen dat niet afhankelijk is van het getal op de weegschaal. In 2020 sloot ik de studie met succes af en richtte ik mijn praktijk op. Ik heb al verschillende mensen in hun strijd geholpen. En, niet onbelangrijk, het werk helpt mijzelf ook iedere dag. Ik voel me als een vis in het water. Stress behoort nu tot het verleden.

Pak nu je kans: studeer GRATIS met € 1000,- subsidie

Dit is jouw tijd voor een carrièrestap of -switch. Maak gebruik van het STAP-budget: dat is een opleidingssubsidie van € 1000,- waarmee je je beroepsmatig kunt ontwikkelen. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Iedereen in Nederland, tussen de 18 en AOW-leeftijd mag dit jaar een cursus of opleiding volgen (helemaal of gedeeltelijk) op kosten van de overheid. Zo draagt de overheid bij aan een goede inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Dit betekent dat je bij NHA in de meeste gevallen helemaal gratis studeert. Lees meer op nha.nl/stap.

Deze tekst is geschreven in samenwerking met NHA.