vrouw

Zo lang duurt het gemiddeld om over je ex heen te komen

Of je er nu wel of niet voor gekozen hebt, een break-up is nooit fijn. Deze expert legt uit hoe lang het ongeveer duurt voordat je over je ex heen bent.

Of je er nu wel of niet voor gekozen hebt, een break-up is nooit fijn. Deze expert legt uit hoe lang het ongeveer duurt voordat je over je ex heen bent.

Helft van de tijd

Op welke manier de relatie ook beëindigd is, het kan soms nog maanden of jaren duren voordat je er vrede mee hebt. Een bekende ‘regel’ is dat je gemiddeld de helft van de duur van je relatie nodig hebt om over je ex heen te komen. Waren jullie zes jaar samen? Dan duurt het ongeveer drie jaar voordat je over hem of haar heen bent. “Voor sommigen kan zo’n regel helpen, omdat ze een stressvolle break-up wat structuur en duidelijkheid geven”, vertelt Kat Haselkorn, matchmaker bij Three Day Rule, aan Elite Daily. “Maar voor veel mensen is er geen exacte tijdsduur”.

Lees ook: ‘Terwijl ik bij haar uithuilde, deelde ze het bed met m’n ex’

Wie toont het initiatief

Heb jij de relatie beëindigd? Dan heeft dat invloed op de duur van je liefdesverdriet. “Meestal heb je dan iets meer tijd gehad om te wennen aan het idee dat jullie geen koppel meer vormen”, aldus Kat. Ook al is een break-up voor geen van beiden leuk, als jij het initiatief toonde, ben je al een aantal stappen verder dan je ex-partner.

Geen goed of fout

Hoe lang het precies duurt om over je ex heen te komen, is voor iedereen anders. Kat Haselkorn benadrukt dat er geen goede of foute manier is. “Luister naar je eigen gevoel. Als je er na een paar weken klaar voor bent om te daten, probeer het uit. Als je je niet kunt voorstellen om ooit weer met iemand te daten, geef jezelf wat tijd”. En vergeet niet: tijd geneest écht alle wonden.

Lees ook: Zoveel procent van de bruidsparen heeft seks tijdens de huwelijksnacht

Bron: Elite Daily Foto: Getty Images