Sneeuw en ijs? Zó koud wordt het de komende winter

Sneeuw en ijs? Zó koud wordt het de komende winter

De winter hangt in de lucht: Sinterklaas is weer in het land, de eerste kerstbomen worden opgetuigd en de straten geven licht in het donker met alle gezellige verlichting. Momenteel regent het ontzettend veel, maar wat kunnen we verwachten van het weer in de winter? 

Weeronline heeft alvast een voorspelling gedaan. 

Warmere winters

De winters in Nederland zijn tegenwoordig niet zo streng meer door de opwarming van het klimaat. Zo is het in de Bilt gemiddeld over de hele winter 4 graden, waarbij het overdag zo’n 7 graden is en ‘s nachts 1 graad. Hierbij is het in het binnenland over het algemeen wat kouder en aan zee wat minder koud. Maar kunnen we de komende winter nog wel vrieskou verwachten?

Normale regenval in december

De afgelopen weken heeft het ontzettend veel geregend, maar er is hoop op verandering. Begin december wordt het minder nat weer en valt er een normale hoeveelheid regen. Houd er wel rekening mee dat december gemiddeld de op één na natste maand van het jaar is. Houd dus alsnog rekening met veel buien. 

Witte kerst?

Volgens Weeronline hoeven we geen rekening te houden met een witte kerst. We kunnen milde lucht verwachten in december en het blijft boven de 7 graden. Wel kan het tijdens heldere en windarme nachten vriezen en er kan mist ontstaan. Volgens andere computerberekeningen is de kans op vorst in de nachten groter. 

Januari

In januari wordt het helaas natter weer dan normaal en met een combinatie van wind, regen en een maximum van 6 graden wordt het al snel waterkoud. En dat kan betekenen dat het kan gaan sneeuwen. 

Februari

Het weer in februari zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met het weer in januari. De weermodellen over die periode zijn nog wel onzeker doordat het nog even duurt tot het zover is. Maar Weeronline vermoedt wel dat het een goede maand wordt voor winterliefhebbers: ze denken namelijk dat het dé wintermaand van 2024 wordt.

Bron: Weeronline
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.