vrouw mondkapje corona mobiel corona app

Zó hoog is straks de boete als je geen mondkapje in de supermarkt draagt

Vanaf morgen geldt in Nederland een mondkapjesplicht: het dragen van een masker is dan verplicht in de publieke binnenruimte.

De regel geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Publieke ruimtes

Publieke binnenruimtes zijn alle ruimtes waar je “de hemel niet kunt zien.” Hieronder vallen bijvoorbeeld winkels, restaurants, theaters, musea, concertzaken, luchthavens en stations. Loop je hier morgen zonder mondkapje, dan riskeer je een boete van zo’n 95 euro.

Uitzonderingen

Er geldt voor een aantal groepen een uitzondering. Zo hoeven mensen die een gebedshuisbezoeken en sekswerkers geen mondkapje op. Ook kantoormedewerkers, huisartsen en fysiotherapeuten hoeven niet per se een masker te dragen.

Kun je geen masker dragen vanwege een ziekte of beperking, dan is een mondkapje ook niet verplicht. Ten slotte hoeft geen bescherming te worden gedragen tijdens het acteren, repeteren, sporten, optreden of het geven van interviews op tv of radio.

Drie maanden

De mondkapjesplicht zal in ieder geval drie maanden gelden. Voor het openbaar vervoer – waar al een mondkapjesplicht gold – verandert er niets.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen