coronavirus testen

Zijn de symptomen van corona nu anders dan tijdens de eerste golf?

Het aantal coronabesmettingen loopt alweer een tijdje op. Zijn de klachten die mensen hebben nu anders dan tijdens de eerste golf?

RTL Nieuws zocht het uit.

Muteren

Het is een feit dat het coronavirus constant verandert. Dit wordt ook wel muteren genoemd. De reden hiervoor is dat het zo langer kan overleven. Dit kan uiteindelijk twee kanten op gaan: het virus kan milder worden, maar ook ernstiger.

Niet milder

Volgens het RIVM lijkt het er niet op dat het virus milder is geworden. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie stelde dit al. Daarnaast is de manier waarop het virus zich verspreidt ook niet anders. “Je zag een tijd dat vooral jonge mensen besmet raakten en ouderen achterbleven”, aldus een woordvoerder van het RIVM. “Toen hebben we dat onderzocht, maar tot nu toe lijkt het er niet op dat het virus minder besmettelijk is.”

Symptomen

Ook de symptomen lijken niet erg te verschillen van die in de eerste golf. Volgens het RIVM krijgen mensen in het begin vaak last van een neusverkoudheid, niezen, loopneus en keelpijn. Daar komen vaak koorts, verhoging, benauwdheid en een verlies van reuk en/of smaak bij. “We hebben daarnaast ook niet de indruk dat mensen nu minder ziek worden dan in de eerste golf”, aldus de woordvoerder.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Lees ook: symptomen van het coronavirus verschijnen meestal in déze volgorde

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen