wie is de mol 2021

Waarom een Wie is de Mol?-seizoen met alleen maar grote namen onmogelijk is

Het komt geregeld voor dat kijkers van Wie is de Mol? na de bekendmaking van de deelnemers van het nieuwe seizoen de meeste namen niet kennen. Waarom is het niet mogelijk om grote(re) namen te laten deelnemen?

Presentator Rik van de Westelaken legt het uit.

Nederlandse sterren

In de officiële podcast van het programma vertelt Rik dat het onmogelijk is om een seizoen te maken met alleen maar grote Nederlandse sterren. “Moet je je voorstellen dat we een seizoen maken met alleen maar wereldberoemde Nederlanders zoals Willeke Alberti, Patty Brard, Gerard Joling, Linda de Mol, Paul de Leeuw”, vertelt hij. “Zie je ons al op Schiphol staan? Nee toch?”

Beroemd zijn, is geen voorwaarde

Daarnaast vertelt de presentator dat ze juist géén “wereldberoemde Nederlanders” willen, maar mensen die zich op hun eigen vakgebied onderscheiden. “We willen een variëteit aan kandidaten, het beroemd zijn, is geen vereiste. Het is leuk als je iemand kent en een klein beetje kan inschatten hoe diegene zijn karakter is, maar zoals ik al zei: de mensen hoeven niet beroemd te zijn. Het is niet per se een voorwaarde, maar het is wel prettig als er een paar bekende gezichten bijzitten die je zou kunnen kennen.”

Volgens Rik is het vooral belangrijk dat de deelnemers het leuk vinden en bereid zijn om het spel op hun eigen manier te spelen. Hun beroep is minder essentieel.

Bron: RTL Boulevard
Foto: AVROTROS