Wendy van Dijk

Wendy van Dijk legt werk neer vanwege gezondheid dochter

Wendy van Dijk legt tijdelijk haar werkzaamheden neer vanwege de gezondheid van haar dochter Lizzy (13). Ze heeft een zeldzame ziekte in haar bloed en mag niet met veel mensen in aanraking komen. 

Bloedziekte

“Haar lichaam maakt op dit moment zelf geen nieuwe bloedcellen meer aan. Daar zijn we natuurlijk enorm van geschrokken, maar we stellen ons positief op, Lizzy voorop, en zijn op dit moment samen met de artsen op zoek naar een passende oplossing”, vertelt Wendy tegen Shownieuws. “Ons gezin leeft als het ware weer even in coronatijd. We mogen niet te veel mensen zien.”

Opnames uitgesteld

Om deze reden stopt Wendy tijdelijk met haar werk en zijn de geplande opnames van Wie van de Drie uitgesteld. “Naast het feit dat mijn hoofd er nu natuurlijk niet naar staat, kom ik op opnamedagen met zoveel mensen in aanraking, dat kan nu simpelweg even niet.” Wanneer de presentatrice weer aan het werk gaat weet ze niet. “Alle ogen zijn nu even gericht op het herstel van onze lieve schat. Dat is nu het allerbelangrijkste. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Lees ook: Wendy van Dijk weer thuis na ziekenhuisopname vanwege knokkelkoorts

Erland Galjaard

Vader Erland Galjaard doet het ook wat rustiger aan. Hij vormt samen met Ronald Molendijk het muzikale duo Soulvation. “Wij produceren op dit moment op afstand”, vertelt Ronald in Shownieuws. 

Steun

Op Instagram bedankt Wendy haar volgers voor de steun die het gezin heeft gekregen. “Dank jullie wel voor alle hartverwarmende berichten. Ze worden enorm gewaardeerd en zorgen ervoor dat Lizzy en ons gezin zich gedragen voelen door jullie liefde en steun. Ik blijf jullie op de hoogte houden.”

Bron: Shownieuws, Instagram
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.