vrouw

December wordt zacht: ‘Temperaturen van boven de 15 graden mogelijk’

Vannacht heeft het voor het eerst gevroren sinds eind maart. Betekent dit dat we moeten rekenen op een ijskoude decembermaand?

Daar lijkt het niet op.

Zachte maand

Volgens de experts van Weeronline zal de wind deze maand regelmatig vanuit het zuiden of westen komen, waarmee zachte lucht het land wordt ingeblazen. Het kan op sommige dagen mogelijk zelfs ruim 15 graden worden.

Temperatuur

Op veel zon hoeven we daarentegen niet te rekenen. In plaats daarvan zullen we veelal te maken krijgen met sombere dagen met veel bewolking. Er valt ongeveer evenveel neerslag als normaal voor de tijd van het jaar. Gemiddeld wordt het 5-6 graden, wat warmer is dan normaal voor de tijd van het jaar. (3,7 graden). Het gaat hierbij om een gemiddelde van dag en nacht samen.

Sneeuw

Toch zijn koude dagen niet geheel uitgesloten. Dit zal vooral voorkomen wanneer we te maken krijgen met een noordwestenwind. Er is dan kans op hagel en (natte) sneeuw, maar meestal zal de neerslag in de vorm van regen vallen. De kans is klein, maar het is niet geheel onmogelijk dat deze koude dagen precies rond de kerstdagen vallen. In dat geval krijgen we toch nog een witte Kerst.

Hoe dan ook, zullen koude dagen duidelijk in de minderheid zijn. December wordt vooral een zachte maand.

Bron: Weeronline
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen