Baby (1)

Bizar: Amerikaanse vrouw bevalt in vliegtuig van premature baby

De 39-jarige Lavinia beviel vorige week van een prematuur kindje. In het vliegtuig. Wat het verhaal nog heftiger maakt, is dat ze niet wist dat ze zwanger was.

Premature baby

Tijdens een vlucht van Salt Lake City in Utah naar Honolulu in Hawaii kreeg Lavinia plotseling weeën. Dat kwam compleet onverwachts, want de vrouw wist niet eens dat ze zwanger was. In het vliegtuig, dat nog drie uur van de eindbestemming verwijderd was, beviel ze van een zoon van ongeveer 26 of 27 weken. Gelukkig waren er vier medici aan boord, van wie drie op een neonatologie-afdeling werken.

Zoveel geluk

Het lukte de vier om de baby zonder medische apparatuur ter wereld te brengen. De navelstreng werd met een schoenveter doorgeknipt en met een smartwatch werd de hartslag van de baby gemeten. Op een TikTok-filmpje van een passagier is te zien dat iedereen begint te klappen en de vrouw feliciteert. Eenmaal in Honolulu werd Lavinia naar het ziekenhuis gebracht. Haar kindje ligt nog op een afdeling voor premature baby’s. “Ik heb zoveel geluk gehad dat er drie verpleegkundigen en een dokter aan boord waren die hem stabiliseerden en ervoor zorgden dat hij tijdens de vlucht in orde was”, aldus Lavinia.

@juliabernice

It’s the ‘baby being born while we’re above the Pacific Ocean’ for me

♬ original sound – Julia Hansen

Bron: RTL Nieuws Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen