Koning Charles breakdance

Hilarisch: déze video van koning Charles die aan het breakdancen is gaat viral

Of we koning Charles III tegenwoordig nog snel zullen zien breakdancen, valt te bezien. Maar in 1985 waagde de toenmalige kroonprins toch een paar stappen op de dansvloer. In een viral video zien we hoe de koning zijn beste beentje voor zet tijdens een heuse breakdance-sessie. 

‘Youth Meets Industry’

In de video die momenteel viral gaat op TikTok zien we een 37-jarige Charles die een bezoek brengt aan Middleton-on-Sea in West Sussex. Hij volgde daar met driehonderd mensen die op zoek waren naar werk een cursus ‘Youth Meets Industry’. 

Charles aan het breakdancen

Charles maakte tijdens zijn bezoek kennis met jongeren en ging met hen breakdancen. Zijn bewegingen zien er misschien een beetje houterig en voorzichtig uit, maar fans van het koningshuis zijn onder de indruk van het feit dat de toenmalige kroonprins met de jongeren danste. Veel fans vinden het vooral een hilarische video. Zo schrijft iemand op TikTok: “Deed me denken aan Mr Bean.”

@royaldailytea Prince Charles Break Dancing! lol #princecharles #ukroyals Video courtesy of @the_royal_family_devotee ♬ original sound – Royal Daily Tea

Vrijwillig gedanst

Maar achter de video zit een aandoenlijk verhaal: het schijnt zo te zijn dat Charles vrijwillig aanbood om met de jongeren te gaan dansen. Ervaring met breakdance had hij niet. Extra attent van hem dus, om mee te doen. En eerlijk is eerlijk: hij steelt de show!

Bron: Harper’s Bazaar
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.