Heeft je partner andere interesses? Zo ga je daarmee om

Heeft je partner andere interesses? Zo ga je daarmee om

De één houdt van lezen, de ander gaat graag uit. De één speelt graag bordspellen, de ander kijkt liever sport. Is het voor jou herkenbaar dat je partner en jij verschillende interesses hebben? Op de volgende manieren ga je daarmee om.

Tips als je partner andere interesses heeft

Het is aan de ene kant mooi dat iedereen verschillend is en je partner uniek, aan de andere kant baal je er misschien van als jullie weinig hobby’s en interesses gemeen hebben. Het kan zomaar zijn dat je partner niet je liefde voor het buitenleven deelt. Of van winkelen houdt. Andersom baalt je partner er misschien van dat je niet graag naar wedstrijden komt kijken. Of dat je niet aan hardlopen moet denken.

Ondanks het verschil in interesse, is een relatie niet gedoemd te mislukken. Het heeft alleen wat werk (en herinneringen) nodig.

1. Herinner jezelf eraan waarom je je partner zo leuk vindt

Er is een reden waarom je ooit voor je partner bent gevallen. Wat maakt hem of haar zo leuk, grappig en charmant? Wat waardeer je momenteel aan je partner? Misschien biedt deze relatie je stabiliteit. Een luisterend oor. Een maatje voor het leven.

Lees ook: Mandy: ‘Mijn relatie is een vreselijke sleur’

2. Praat erover

Als het je dwarszit dat je weinig gemeenschappelijke interesses hebt, kun je erover praten. Wat zijn jouw behoeften? Welke behoeften heeft je partner? Luister zonder oordelen en sluit een compromis als dat nodig is. Het zorg voor wederzijds begrip.

3. Doe iets wat je allebei leuk vindt

Er moet iets zijn wat jullie allebei leuk vinden om te doen. Misschien houden jullie van Scandinavische crimeseries of ben je gek op nieuwe cafés in de buurt ontdekken. Of haal je plezier uit een andere wandelroute proberen. Hoe groot of klein de gemeenschappelijke interesse is: zorg dat je er een paar hebt en bouw daarop voort.

4. Respecteer elkaars hobby’s

Misschien interesseert het je geen zak dat je partner op zondag het liefst Formule 1 kijkt of de hele avond gaat gamen, terwijl jij liever wat anders doet. Desondanks is het belangrijk om elkaars interesses te respecteren en om ruimte te geven voor die hobby’s. Jij vindt het tenslotte ook fijn dat je ongegeneerd een fout realityprogramma kunt kijken. Of een andere hobby beoefent. Het is oké als je niet allebei hetzelfde leuk vindt, maar je hoeft de ander niet te belemmeren in zijn of haar keuzes.

5. Kom tot een compromis

Nu er ruimte is voor de persoonlijke interesses, is het ook tijd om tot een compromis te komen waardoor je beiden tevreden bent. Maak er zelfs een afspraak over als het nodig is. Kunnen jullie in het weekend in ieder geval één moment vrijmaken waarop je iets doet wat je allebei leuk vindt? Of wissel af tussen de activiteiten, zodat je allebei je zin krijgt.

Lees ook: 5 redenen waarom routines goed werken voor een relatie

6. Creëer nieuwe ervaringen samen

In plaats van zeuren over interesses die je niet leuk vindt, kun je ook nieuwe activiteiten proberen. Wie weet vinden jullie elkaar tijdens een potje padel. Of haal je er veel plezier uit om een massagecursus te volgen. Nieuwe activiteiten en interesses versterken jullie band.

7. Accepteer dat verschillen normaal zijn

Het is hartstikke normaal dat je in een relatie andere behoeften en interesses hebt. Dat komt bij ieder stel voor. Het is niet realistisch om te denken dat je altijd maar hetzelfde moet doen en leuk vinden. Vier juist dat je verschillend bent en ondersteun elkaar in de interesses. Dat houdt je relatie een stuk leuker.

Vriendin’s favoriet

Zou je graag willen dat je relatie meer in balans komt? Lees dan eens de bestseller: Liefde is een werkwoord. Zo ontdek hoe je kan omgaan met positieve en negatieve gevoelens in een relatie. Je komt te weten welke fasen er in een huwelijk zijn. Of het mogelijk is om een langdurige relatie nog te veranderen. En nog veel meer. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images