WhatsApp

Let op: op deze telefoons werkt WhatsApp niet meer vanaf 1 januari

Gebruik je nog een relatief oude smartphone? Let dan goed op, want per 1 januari ondersteunt WhatsApp een aantal Apple- en Android-toestellen niet meer. 

Het gaat om 47 toestellen die WhatsApp niet meer ondersteunt. 

WhatsApp besturingssysteem

Wat is de reden dat je WhatsApp niet meer kunt gebruiken op 47 toestellen? Dat heeft alles te maken met het besturingssysteem. Op iPhones moet je bijvoorbeeld minimaal iOS 12 hebben en op een Android-telefoon minimaal Android 4.1 om WhatsApp te gebruiken. Dat zorgt ervoor dat je op onder andere de iPhone 5 en iPhone 5c en op sommige telefoons van Huawei, LG, Samsung en Sony vanaf 1 januari geen WhatsApp meer kan gebruiken.

Lees ook: Met déze truc kun je verwijderde WhatsApp-berichten alsnog lezen

Om welke toestellen gaat het?

Gelukkig hoef je niet meteen bang te zijn dat je geen appjes meer kunt sturen. Je krijgt namelijk eerst een waarschuwing voordat je WhatsApp niet meer kunt gebruiken. Uiteindelijk gaat het bij Apple alleen om de iPhone 5 en 5c. Bij Huawei om Ascend D, D1, D2, G740, P1 en Mate. Samsung telt zeven Galaxy-versies: van de Galaxy Ace 2 tot de Galaxy Trend II. Voor LG zijn het de Enact, Lucid 2 en maar liefst 18 versies van de Optimus. Bij Sony gaat het om de Xperia Arc S, Miro en Neo L en negen toestellen van minder bekende merken, zoals de Archos 53 Platinum en de Wiko Darknight ZT.

Bron: LINDA
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.