coronavirus testen

Ook dít subtiele symptoom kan wijzen op de omikronvariant

Dat de meeste mensen die besmet zijn met de omikronvariant van het coronavirus vooral last hebben van milde klachten, was al bekend. Nu blijkt er ook een subtiel symptoom te zijn waar veel van hen als eerst last van hebben.

Subtiel symptoom

De Zuid-Afrikaanse arts Angelique Coetzee is één van de eersten die de omikronvariant van het virus ontdekten. Volgens haar is het eerste subtiele symptoom waar veel mensen die besmet zijn last van hebben een schrale keel of een schorre stem. Ook een droge hoest of een kriebel in je keel komen vaak voor.

Andere symptomen

Verder kunnen deze symptomen wijzen op de nieuwe mutatie van het coronavirus:
Milde spierpijn/pijnlijk lichaam
Extreme vermoeidheid
Nachtelijk zweten

Bij de omikronvariant hebben mensen gemiddeld binnen twee dagen nadat ze zijn besmet symptomen. Bij de deltavariant was dit nog vijf dagen.

Testen blijft belangrijk

Het lijkt er op dat de eerdere belangrijke symptomen van het coronavirus – zoals tijdelijk verlies van geur en smaak en aanhoudende hoest – minder vaak voorkomen bij de omikronvariant. Toch betekent dit niet dat je je niet meer hoeft te laten testen in het geval je van deze eerdere symptomen last hebt. Ook wanneer je een neusverkoudheid hebt, blijft het belangrijk om uit te zoeken of je het virus hebt of niet. Deze klachten kunnen nog altijd wijzen op een besmetting.

Bron: Margriet, Metro
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.