Ontwerp Zonder Titel 2024 06 21t133615.785

Zó verminder je acute stress (thuis of op je werk)

Niets is vervelender dan stress die je ineens compleet overvalt. Wij delen een aantal tips hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

1. Let op je ademhaling

Als stress je opeens overvalt (bijvoorbeeld op je werk), dan helpt het vaak om op je ademhaling te letten. Onbewust zul je nu sneller en oppervlakkiger ademhalen en hierdoor zul je je nog onrustiger gaan voelen. Door bewust met je ademhaling aan de slag te gaan, zul je merken dat je zenuwstelsel eerder tot rust komt. Er bestaan verschillende ademhalingstechnieken en vaak is het even uitproberen welke voor jou goed werkt en wat op dat moment in je planning past. Als je op je werk bent, kun je bijvoorbeeld ook even naar het toilet gaan en hier even een paar ademhalingsoefeningen doen totdat je weer een beetje tot rust bent gekomen.

2. Zoek afleiding

Als je veel stress ervaart krijg je vaak een soort hyperfocus. Denk bijvoorbeeld aan een deadline die boven je hoofd hangt. Wat vaak helpt is jezelf afleiden. Richt je op je omgeving. Wat zie je? Wat ruik je? Door je op je omgeving te richten, ben je even minder met jezelf bezig (al is het een paar seconden) en zal stress iets afnemen.

Lees ook:Een introvert en extravert in een relatie: zo werkt het (nóg beter)

3. Spreek jezelf positief toe

Stress zorgt vaak voor een heleboel negatieve gedachten. Je hoeft echt niet overdreven positief te denken, maar het kan al helpen als je tegen jezelf zegt: ‘ik accepteer dat er moeilijke momenten zullen zijn, maar óók die momenten kan ik aan’. Dit is een positieve, maar tegelijkertijd nog altijd realistische gedachte.

Vriendin’s favoriet

Of je glas nu half vol of altijd half leeg is, iedereen kan wel wat positiviteit in zijn leven kan gebruiken. Mensen die positief in het leven staan zijn gezonder, hebben minder stress en kunnen moeilijke situaties beter aan. Positiviteit is dus aan te leren en ook nog in de goede zin besmettelijk voor je omgeving! De kracht van positief denken zit boordevol tips, voorbeelden en affirmaties en het is de ideale start voor iedereen die negatieve gevoelens wil leren omzetten in positieve! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dít is de reden waarom wandelen stress kan verminderen

Foto: GettyImages
Bron: Openup.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.