Ontwerp Zonder Titel 2024 05 31t155730.737

Een introvert en extravert in een relatie: zo werkt het (nóg beter)

Ben jij een typische introvert en je partner een extravert (of juist andersom)? Dankzij deze tips wordt jullie relatie nog beter.

Waarom het juist zo goed werkt tussen jullie

Terwijl een extravert het heerlijk vindt om onder de mensen te zijn en hier energie van krijgt, kunnen dezelfde activiteiten voor een introvert heel intensief zijn. Een introvert heeft juist wat meer tijd nodig om alleen te zijn en zo weer op te laden. Wel kan het avontuurlijke karakter van een extravert juist heel interessant zijn voor een introvert. Een introvert zal nu eerder uit zijn of haar comfortzone durven te stappen. Een extravert kan de rust en kalmte die een introvert van nature uitstraalt en de sterke innerlijke beleving heel fascinerend en interessant vinden.

Lees ook: Dating-theorie uitgelegd: ben jij een black cat of golden retriever in relaties?

Communicatie is key

In iedere relatie is communicatie belangrijk, maar aangezien jullie persoonlijkheden en de manier van energie opdoen verschilt, is het heel belangrijk om als introvert aan te geven wat je wel en niet fijn vindt en je persoonlijke grenzen aan te geven. Misschien vind je het fijn om tijdens een vakantie met de schoonfamilie niet in één huisje te verblijven, maar bijvoorbeeld in de buurt een eigen hotelkamer te boeken of vind je het niet fijn om een hele dag weg van huis te zijn en kan het helpen om af te spreken dat jullie na twee of drie uurtjes weer naar huis gaan (of dat je de mogelijkheid hebt om zelf al eerder weg te gaan). Een extravert kan op zijn of haar beurt aangeven het leuk te vinden om wat langer te blijven en later naar huis te komen. Sociale activiteiten geven hem of haar namelijk juist energie. Ook kunnen behoeftes veranderen en is het goed om met elkaar in gesprek te blijven. Probeer elkaar behoefte te begrijpen en elkaar voldoende ruimte te geven.

Vriendin’s favoriet

Duik in de wereld van introverten met Zwijgen is goud van Ellen Jansegers. Verken de wetenschap, geschiedenis en impact van introversie op diverse levensgebieden. Breek met clichés en vier de kracht van stilte en reflectie. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dít wil je weten over micro-dating (en hoe het je relatie kan verbeteren)

Foto: Getty
Bron: Verywellmind.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.