Stedentrip Valencia: onze tips qua bezienswaardigheden

Stedentrip Valencia: onze tips qua bezienswaardigheden

Wanneer je aan Valencia denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan zon, zee en strand. Maar Valencia heeft veel meer te bieden. Deze sfeervolle stad kent nog geen massatoerisme, dus je kunt op je gemak al het moois ontdekken. Wij geven je graag een aantal tips qua bezienswaardigheden.

Historie, winkelen en wandelen

Je kunt goedkope vliegtickets kopen naar Valencia bij Transavia en genieten van de indrukwekkende historie van deze stad. Bekijk ook zeker de opvallende moderne architectuur van Valencia en schitterende botanische tuinen. Huur een fiets en rijd door het kleurrijke park Jardín del Turia. Rondom het park vind je alle historische monumenten zoals de gotische Kathedraal Santa María. Daarnaast is het winkelen ook een feestje. Er zijn meer dan genoeg leuke kleine boetiekjes en ook de grote winkelketens hebben hun deuren wagenwijd openstaan. Je kijkt je ogen uit! Na het winkelen wandel je uiteraard over de gezellige boulevard of loop je op je blote voeten door het witte zand op één van de mooie stranden.

La Lonja de la Seda

Dit is de 15e-eeuwse zijdebeurs van Valencia, gelegen aan de Plaza del Mercado. In 1996 plaatste de UNESCO het op de Werelderfgoedlijst. Dit is mede omdat dit gebouw de macht en weelde aantoont van de kooplieden in het mediterrane gebied in de vijftiende en zestiende eeuw. Een interessant en imposant stukje geschiedenis dus.

Oceanogràfic 

Op 12 december 2022 opende Oceanogràfic. Het aquarium is gelegen in het avant-garde architecturale complex van de Stad van Kunsten en Wetenschappen in Valencia. Het aquarium is een eerbetoon aan de zeeën en oceanen en onderdeel van het Ciutat de les Arts i les Ciències. Momenteel is het het grootste aquariumcomplex van Europa, met maar liefst 40.000 dieren behorend tot 500 verschillende soorten.

Natuurpark L’Albufera 

Op slechts 10 km van Valencia vind je een plek waar je alleen maar van kan dromen, bijvoorbeeld tijdens een heerlijk rustige boottocht.  Natuurpark L’Albufera is een oase vlakbij de stad, omringd door bossen en rijstvelden. Dé plek waar paella is uitgevonden! Maak zeker een wandeling langs één van de zes gemarkeerde routes van het natuurpark en ontdek de verschillende watervogels en de prachtige flora. 

Foto: PixaBay

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.