Ontwerp Zonder Titel (37)

Perfect bij het zomerse weer: Spaanse paella

Ook zo dol op paella? Dit typisch Spaanse gerecht is ideaal bij het prachtige zomerweer. Én uitermate geschikt voor een vriendinnenavond.

Een maaltijd ontstaan uit armoede

Het voordeel van paella is dat je eindeloos kunt variëren. Wist je dat er vroeger alleen vlees in werd verwerkt en het een soort restjes recept was? Later, toen het gerecht de kust bereikte, kwam hier vis bij.

Dit recept is er één met zowel kip, als mosselen en zeevruchten. Hmm…

Lees ook: Vergeet gin-tonic: de porto-tonic wordt jouw drankje deze zomer

De ingrediënten voor vier personen:

  • 250 gram paella rijst (gebruik echte paella rijst)
  • 1 kipfilet van 150 gram
  • 500 gram mosselen in schelp
  • 150 gram gemengde zeevruchten, zoals deze
  • 2 rode paprika’s
  • 200 gram verse doperwten
  • 2 uien
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml visbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • theelepel saffraandraadjes
  • snufje kurkuma
  • snufje geroosterde zoete paprikapoeder
  • handje verse peterselie
  • snufje peper
  • 1 citroen of limoen
  • 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie

Aan de slag

1. Gril de kip en breng de kip op smaak met kruiden.

2. Snijd de uien en de de paprika’s.

3. Verdeel de paellarijst over de pan. Blus alles af met de saffraan en het vocht van de saffraan. Vervolgens met de visbouillon. Roer alles een keer door, zodat de groente, paellarijst en smaakmakers goed verdeeld zijn en dus ook de smaken. Snijd de tomaat in blokjes en verdeel deze over de paella. Laat de paella op laag voor voor 30 minuten koken. Snijd ondertussen alvast de peterselie fijn, de citroen of limoen in plakjes en spoel de mosselen schoon. Gebruik alleen de dichte mosselen. Na 30 minuten mogen de zeevruchten en de mosselen erbij. De zeevruchten gaan verdeeld over de paella. Vervolgens verdeel je de mosselen mooi gelijk en met de opening naar de bovenkant over de paella. Na ongeveer tien minuten is de paella klaar.

4. Serveer de paella met frisse peterselie en knijp een flinke citroen uit.

Wij weten al wat we gaan eten deze week. 😉

Lees ook: Ga je met de auto naar Frankrijk deze zomer? Zorg ervoor dat je dít bij je hebt

Foto: GettyImages
Bron: Foodinsta.nl