Roxanne Hazes, Rachel Hazes en Andre Hazes jr

Roxeanne Hazes tegenover moeder Rachel in rechtbank om erfenis André Hazes

Op 9 februari staan Roxeanne Hazes en haar moeder Rachel lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank. De zangeres sleept haar moeder voor de rechter om de erfenis van haar overleden vader.

Roxeanne Hazes naar de rechter om erfenis

Het is niet duidelijk wat Roxeanne precies eist van Rachel, aldus RTL Boulevard. Wel laat de zangeres via haar woordvoerder Bernard Tomlow weten dat er al tijden een conflict speelt en dat het hen niet lukt om er samen uit te komen.

“Achter de schermen, buiten de media en zonder procedures is geprobeerd om opheldering te krijgen over een aantal relevante zaken. De gang van zaken is al verdrietig genoeg en dat dit niet onderling opgelost kan worden, is schrijnend. Helaas blijft, gezien de gedane onderzoeken, er niets anders over dan dat de rechter de knoop doorhakt, hoezeer ook geprobeerd is om dit te voorkomen.”

Lees ook: Roxeanne Hazes over afwezigheid moeder na dood vader: ‘Enorme knauw van gehad’

Kort geding

Roxeanne spant niet in haar eentje deze zaak aan. Dat doet ze samen met de testamentair bewindvoerder. De enige erfgenamen van de overleden volkszanger zijn Roxeanne, haar broer André en Rachel. In een andere zaak zette Tomlow vraagtekens bij het erfgenaamschap van Rachel.

“Zij was geen erfgenaam en beheert ook niet zijn nalatenschap. Uitsluitend de kinderen waren erfgenaam”, zei hij in 2020. De twee oudste kinderen van de volkszanger, Melvin en Nathalie, zijn onterfd en maken geen aanspraak op de erfenis. Royce de Vries, de advocaat van Rachel, wil niet reageren op het kort geding.

Lees ook: Rachel Hazes over Roxeanne: ‘No hard feelings als het niet goedkomt’

Populairste zanger

Ook na zijn dood blijft André Hazes één van de populairste zangers van het land. Daarmee verdient Rachel naar verluidt ieder jaar opnieuw een bedrag met zes nullen, waar ze naar eigen zeggen dag in, dag uit hard voor moet werken.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard
Foto: ANP