Ontwerp Zonder Titel 2022 09 10t145007.961

Een romantische klik? Daar zijn déze 3 dingen voor nodig

Hoe komt het dat je met de ene persoon een romantische klik hebt en met de andere persoon helemaal niet? Wij leggen je uit hoe dit zit.

1. Tegenpolen trekken elkaar dus niet aan

Soms wordt nog wel eens gezegd dat tegenpolen elkaar zouden aantrekken. Volgens wetenschappers berust deze uitspraak niet op feiten. Sterker nog, je moet op bepaalde vlakken wel op je partner lijken, om de relatie te kunnen laten slagen. Natuurlijk kun je je fysiek enorm aangetrokken voelen tot iemand, maar voor een langdurige relatie is dit niet voldoende. Daarnaast hoef je samen met je partner ook niet als een Siamese tweelingen door het leven te gaan. Het gaat er met name om dat jullie over een aantal fundamentele zaken hetzelfde denken, zoals het hebben van dezelfde waarden en normen en/of interesses.

2. Toewijding en vertrouwen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat toewijding voor het grootste gedeelte de kwaliteit van een relatie bepaald. Het gaat er hier om dat jullie allebei geloven dat jullie relatie voor altijd is en dat er niets of niemand is, die jullie uit elkaar kan krijgen.

Lees ook: Simone heeft een geheime relatie met een getrouwde man

3. Seksuele chemie

De derde belangrijke voorspeller van een succesvolle, langdurige relatie is tevredenheid op seksueel vlak. Voor veel mensen is seks dus, na gemeenschappelijke waarden en toewijding/vertrouwen, erg belangrijk in een relatie.

Lees ook: Opgepast: dít zijn de drie meestvoorkomende seks blessures

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday