Rick Brandsteder openhartig over verslavingsverleden in ‘Het Perfecte Plaatje Op Reis’

Rick Brandsteder openhartig over verslavingsverleden in ‘Het Perfecte Plaatje Op Reis’

In het nieuwe seizoen van ‘Het Perfecte Plaatje Op Reis’ zijn weer een hoop bekende kandidaten te zien. Zo ook Rick Brandsteder, die eind vorig jaar werd opgenomen in een verslavingskliniek. In de derde aflevering vertelt hij aan presentator Tijl Beckand hoe het nu met hem gaat.

En ondertussen is hij bezig met de opdracht om het perfecte plaatje te schieten van een kleurrijke vogel. 

Geen feestje uit de weg

Tijdens de opdracht komt Tijl polsen hoe het met Rick gaat. “Is dit nou zo’n dag dat je denk: ‘Wat heerlijk dat ik een nieuwe weg ben ingeslagen’?” vraagt hij aan Rick. “Een aantal maanden geleden was ik hier met een verrotte kop aan begonnen. Ik ging geen feestje of partijtje uit de weg. En als je dan helemaal fris en helder wakker wordt dan is het echt een soort van je gordijn opengooien en pluk de dag.”

Automatische piloot

Rick legt uit dat hij lange tijd meedeed aan een soort rat race. “Van kinds af aan ben ik met een bekende vader opgegroeid en ben ik eigenlijk een soort van op de automatische piloot, de auto-focus, gegaan en heb me eigenlijk nooit scherpgesteld”, vertelt hij. “Ik ben in die tijd van mezelf verwijderd geraakt en kreeg door: dit is niet wat ik wil, op deze manier gaat het niet de goede kant op. En als je dat ook nog eens gaat proberen te verdoven dan ga je helemaal weg.”

Relaxt

De Expeditie Robinson-presentator besefte dat hij met zichzelf aan de slag moest gaan. “Dat is aardig gelukt, maar ik besef me ook dat de kliniek een safe place is, nu begint het echte werk gewoon.” Maar hij kijkt positief naar de toekomst: “Ik ga goed en ga niet te hoog van de toren blazen. Ik doe alles gewoon lekker relaxt, zoals ik deze dag ook ga beleven.”

Bron: RTL 4
Foto: Screenshot RTL

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.