René van Meurs

Zóveel kilo is René van Meurs afgevallen tijdens Expeditie Robinson

Probeer het maar eens vol te houden: 26 dagen op een onbewoond eiland met nauwelijks iets te eten. René van Meurs deed het in Expeditie Robinson. Sonja Bakkeren is er niks bij, zo hard vliegen de kilo’s er bij René af.

Hoeveel is René van Meurs afgevallen?

Een strenger dieet dan het Expeditie Robinson-dieet is er niet. Vlak na zijn onverwachte exit stapt de cabaretier in de bewoonde wereld op de weegschaal voor hét weegmoment. Want hoeveel kilo is nog over na zijn deelname aan het survivalprogramma?

Voor de expeditie woog René van Meurs 77 kilo schoon aan de haak. Na het programma is dat een stuk minder: de weegschaal geeft namelijk exact 70 kilo aan. Dat betekent dat René zeven kilo is afgevallen in bijna vier weken.

Jammer

Waar de grappenmaker vooral van baalt, is dat hij het vooral bij zijn schouders kan merken. Maar dat is niet de enige plek waar zijn spieren flink zijn afgenomen. “Wat ik jammer vind, is dat mijn reet eraf is”, vertelt hij in het fragment hieronder.

Exit uit Expeditie Robinson

De aflevering waarin René eruit wordt gestemd, is er een waar fans van het programma nog lang over zullen napraten. Niet vanwege de slinkse wijze waarop René een koekje van eigen deeg krijgt, maar om wat er op Winnaarseiland gebeurt. Sandra wint de loodzware proef, maar volgens fans is dat niet helemaal terecht. Waarom dat zo is, kun je hier teruglezen.

Foto: Tom Cornelissen