Ontwerp Zonder Titel 2024 06 07t082403.415

Relatieproblemen met vriendinnen bespreken? De voor- en nadelen

Met je vriendinnen kun je alles bespreken, maar deel je ook strubbelingen in je relatie? Dít zijn de voor- en nadelen hiervan.

Voordelen

Vrouwen begrijpen elkaar vaak goed en veel problemen zijn herkenbaar. Het is dan ook logisch dat je je relatieproblemen ook met hen wilt delen. Dit zou ook een aantal voordelen opleveren. Zo zou dit kunnen zorgen voor emotionele steun. Je voelt je minder alleen en je gevoelens worden erkent. Daarnaast vermindert het stress, waardoor het weer makkelijker wordt om met relatieproblemen om te gaan. Vriendinnen hebben vaak ook goede adviezen of oplossingen waar we iets mee kunnen en waar we misschien nog niet eerder aan hadden gedacht. Ook kan het delen van zulke problemen ervoor zorgen dat jullie band sterker wordt. Er is sprake van een fijne vertrouwensband.

Lees ook: Nina heeft een open relatie: ‘Vriendinnen smullen van mijn verhalen’

Mogelijke risico’s/nadelen

Het bespreken van relatieproblemen blijft soms lastig. Dit komt met name doordat je natuurlijk ook informatie over je partner deelt en hij of zij kiest er niet voor dat jij dit bespreekt. Je weet daarnaast natuurlijk nooit honderd procent zeker dat de ander niets met jouw vertrouwelijke informatie doet. Het kan ook zo zijn dat een vriendin het lastig vindt om met jouw problemen om te gaan en zich misschien ongemakkelijk voelt (vooral als een vriendin ook bevriend is met jouw partner bijvoorbeeld). Al met al is het belangrijk om goed na te denken met wie je je problemen bespreekt en welke informatie je dan deelt. Denk ook na over de gevolgen die het heeft voor je partner.

Vriendin’s favoriet

Je hebt eindeloze gesprekken over van alles en nog wat. Jullie maken elkaar aan het lachen en kennen elkaar door en door. Voor een lief vriendinnetje, een boekje over ons is een mooi vormgegeven cadeauboekje om zelf te vullen met alle bijzondere momenten die jullie samen hebben beleefd. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Leuke nieuwe vriendschappen gezocht tussen de 40 en 50 jaar

Foto: GettyImages
Bron: Psychologytoday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.