Zo Maak Je Zelf De Viral Pistache Chocoladereep

Zo maak je zelf de viral pistache chocoladereep

Heerlijke melkchocolade, de perfecte crunch en een te lekkere pistachevulling: als TikTok één van je favoriete apps is, heb je de viral pistache chocoladereep vast gezien. Online is de (toegegeven, dure!) reep uitverkocht, dus wat dacht je ervan om ‘m zelf te maken?

Pistache chocoladereep maken

Toegegeven, de ingrediënten van deze viral pistache chocoladereep (ook wel de Dubai chocoladereep genoemd) zijn ook niet goedkoop, maar hé… Je hebt in ieder geval genoeg over om in de toekomst nog meer repen te maken als je wat extra chocola koopt. Voor deze heerlijke reep (zie video) heb je de volgende ingrediënten nodig.

@sorayariem.psd Viral dubai chocoladereep #dubaichocolate #pistache #kookvideo #foodtiktok #chocoladereep ♬ Watermelon Sugar but sped up – Leah &lt3

Voor de pistachecrème:

 • bakje pistachenoten
 • flinke scheut suiker
 • snufje zout
 • beetje zonnebloemolie

Voor de reep:

 • 2 repen melkchocolade van goede kwaliteit

Voor de knapperige vulling:

 • künefe (kadayif)
 • boter

Lees ook: Goed nieuws: dagelijks chocolade eten, is heel goed voor je hersenen

Recept

Het zijn wat stappen om te volgen, maar al met al is het niet veel werk om deze chocoladereep met knapperige pistachevulling te maken. Volg deze stappen:

 1. Begin met het maken van de pistachecrème. Rooster de nootjes in de oven. Doe de pistachenootjes in een hakmolen en voeg daaraan een goede hoeveelheid suiker en een snuf zout toe. Maal fijn. Om de vulling vloeibaarder te maken kun je een kleine hoeveelheid zonnebloemolie toevoegen.
 2. Smelt de chocolade au bain-marie. Gebruik een smalle ovenschaal om de reep te maken. Bedek de bodem en zijkanten met bakpapier, of smeer in met zonnebloemolie. Doe een laag vloeibare chocolade op de bodem, verdeel evenredig in de schaal en hard uit in de koelkast of vriezer.
 3. Bak de künefe aan in een pan. Voeg een klont boter toe zodra de deegsliertjes een goudbruine kleur hebben gekregen. Meng de krokante künefe met de eerder gemaakte pistachecrème. Leg dit mengsel op de chocolade. Zet terug in de vriezer.
 4. Maak de reep af door de rest van de chocolade over de uitgeharde laag pistachecrème te gieten. Verdeel het evenredig over de hele reep en laat uitharden. Daarna kun je van je zelfgemaakte viral chocoladereep met pistachevulling genieten.

Vriendin’s favoriet

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je in de Bakbijbel stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en citrusschilletjes konfijten. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten á la Rutger. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bakbijbel

Bakbijbel

Rutger van den Broek

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images