Ontwerp Zonder Titel 2022 09 03t103109.573

De hele dag in je pyjama rondlopen? Dít is het effect

Een luie dag waarbij je de hele dag thuis in je pyjama rond paradeert. Volgens een aantal psychologen is dít het effect.

Pyjmama dag

Er is natuurlijk niets mis met een luie pyjama dag. Vooral in het weekend is het soms heerlijk om even niets te hoeven en de hele dag in je meest comfortabele pyjama door te brengen. Wel is het dan handig als je de hele dag ook daadwerkelijk niets op de planning hebt of nog een hele to-do lijst moet afwerken. Als dit wel zo is, kan het dragen van een pyjama je motivatie mogelijk wat in de weg zitten. Je onderbewuste zal de pyjama namelijk associëren met ontspanning en slapen. Niet heel handig als je bijvoorbeeld nog een scriptie moet schrijven of een vergadering moet voorbereiden. Je kunt bijvoorbeeld merken dat je wat trager wordt in je handelen. Ook blijkt uit onderzoek dat je kledingkeuze je houding bepaalt. Daarom is het belangrijk om tijdens een online vergadering, er alsnog verzorgd uit te zien. Je voelt je hierdoor productiever en dit is weer goed voor je zelfvertrouwen.

Lees ook: Bewezen: luisteren naar podcasts maakt je productiever én minder angstig

Werk en slaap

Uit een ander blijkt ook dat de kleding die je draagt, je gevoelens over je werk beïnvloedt. Je voelt je bijvoorbeeld meer geschikt en ervaart meer zelfvertrouwen, als je een outfit draagt waar je je fijn en zelfverzekerd in voelt. Daarnaast kan het dragen van een pyjama je slaapritme verstoren. Je biologische klok kan wat van slag raken, waardoor je na een pyjama-dag nog uren vanuit bed naar het plafond ligt te staren.

Lees ook: Bewezen: in je pyjama vanuit huis werken, maakt je productiever

Foto: GettyImages
Bron: Purewow.com